Komisyon bir ayda 33 kişinin bilgisine başvurdu

TBMM'deki dört partinin katılımıyla kurulan FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bir aylık çalışma sürecinde 33 kişiyi dinledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komisyon bir ayda 33 kişinin bilgisine başvurdu

Kadir Karakuş

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) dört partinin katılımıyla kurulan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bir aylık çalışma sürecinde aralarında eski Genelkurmay başkanları, MİT müsteşarları, bakanlar, valiler, belediye başkanı, akademisyen, bürokrat ve gazetecilerin bulunduğu 33 kişiyi dinledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi İle Bu Terör Örgütü'nün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında haftanın üç günü toplanarak, çalışmalarına devam ediyor.

Komisyon üyeleri bu aşamada, davet edilen çeşitli alanlardan kişileri dinleyerek, sorular yöneltti.

FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonu, 13 Ekim 2016 tarihinde başladığı dinlemeler kapsamında eski Genelkurmay başkanları Hilmi Özkök, Işık Koşaner ve İlker Başbuğ'u, eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, eski bakanlar Efkan Ala, Mehmet Ağar, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski Emniyet Genel Müdürleri Mehmet Kılıçlar, Celalettin Lekesiz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ve emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel'i dinledi.

Akademisyenler Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ve Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nun bilgisine başvuran Komisyon, eski AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, gazeteciler Yavuz Selim Demirağ, Fehmi Koru, Nedim Şener ve Hüseyin Gülerce ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, İş adamı Galip Öztürk, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş gibi isimlerin de bilgisine başvurdu.

Komisyon ayrıca eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ile Başbakanlık bürokratları Ergin Ergül, Özer Kontoğlu, Melih Yener ve Bilal Durdal'ı dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber