'FETÖ, Avrupa'da Diyanet'in imajını karalama gayreti içinde'

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, FETÖ terör örgütünün, Avrupa'da Diyanet 'in imajını karalamak için ellerinden geleni yaptığını ifade ederek, "Avrupa'da Türkiye'nin 4 bine yakın camisini itibarsızlaştırmak için çaba harcıyorlar" dedi.
Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Kasım 2016 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ, Avrupa'da Diyanet'in imajını karalama gayreti içinde'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Belarus'ta yaptırılan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko tarafından gerçekleştirilen Minsk Camisi'nde ilk cuma namazını kıldırdı. Görmez, açılış töreni ve cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sovyetler Birliği ve Yugoslavya dağıldıktan sonra ortak tarihi, ortak kültürü olan insanların, 100 yıllık Fetret Dönemi'nin ardından ayağa kalkabilmek, din hizmetlerini, din eğitimini yeniden başlatabilmek için Diyanet İşleri Başkanlığının kapısını çaldıklarını ve Diyanetin bu dünyalara da açılmaya başladığını hatırlatan Görmez, son 10 yılda ise bu hizmetlerin Avrasya coğrafyasında 10 kat, 20 kat artarak devam ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Rusya'da yaşayan 30 milyona yakın Müslümanla ilişkileri geliştirmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini kaydeden Görmez, "Ben dünyanın pek çok yerindeki azınlıkları, İslam ümmetinin yetimleri olarak adlandırıyorum. Kendi dertlerimize daldığımız için unuttuğumuz, yardımcı olamadığımız kardeşlerimiz. Diyanet olarak dünyanın neresinde bir Müslüman azınlık yaşıyorsa o Müslüman azınlığın sorunlarına karşılık vermek, hem dini ihtiyaçlarını karşılamak hem de insani yardımlar götürme noktasında bir çaba içindeyiz." dedi.

"MİNSK CAMİSİ YAPIMI İÇİN 4 YIL PROSEDÜRLERLE UĞRAŞTIK"

Minsk Camisi'nin yapımına başlanmasının ardından 3-4 yıl sadece prosedürlerle uğraşıldığını belirten Görmez, "Sonunda Allah'a hamdolsun, tarih boyunca buradaki Müslüman nesillere hediye edebileceğimiz güzel bir eseri, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Belarus Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla açmış olduk. Burada Malatyalılara teşekkür etmeliyim. 2009 yılında Malatya ile Minsk'i kardeş ilan etmiştik. Onlar kapı kapı gezerek caminin temellerini yukarıya kadar yükseltecek şekilde bir miktar para topladılar. O tabii onda biri dahi değildi ama en azından hayrın başlaması için önemli bir çabaydı. Daha sonra Diyanet Vakfımız devreye girdi ve çok hızlı bir şekilde bitirdi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber