'Darbe girişiminde bulunanlar mutlaka yargılanmalı'

DİSK Genel Başkanı Beko: - "Darbe girişiminde bulunanlar evrensel hukuk çerçevesinde mutlaka yargılanmalı, bunlar affedilmemeli"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2016 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Darbe girişiminde bulunanlar mutlaka yargılanmalı'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Darbe girişiminde bulunanlar evrensel hukuk çerçevesinde mutlaka yargılanmalı, bunlar affedilmemeli" dedi.

Beko, CHP İzmir İl Başkanlığı ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi'nce düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Türkiye" konulu panelde, kıdem tazminatının bireysel emeklilik fonuna devredilmesine karşı olduklarını, bunun gerçekleşmesi durumunda emekli olacak kişinin ikramiyesinde büyük kesintiler yaşanacağını söyledi.

Hazırladıkları "Ulusal İstihdam Stratejisi"ne destek olunmasını isteyen Beko, buna ilişkin kitapçıkların CHP teşkilatlarına dağıtılmasını istedi.

Darbelere her zaman karşı olduklarını aktaran Beko, "Darbe girişiminde bulunanlar evrensel hukuk çerçevesinde mutlaka yargılanmalı, bunlar affedilmemeli. 300'e yakın çocuğumuzu kaybettik. Onlar bizim çocuklarımız demokrasi için, insan hakları için çıktılar. Yani bu ülke kesinlikle darbe girişiminden çok çekti, ondan dolayı darbeye karşı çıktılar." dedi.

Beko, FETÖ'nün Ortadoğu'da kurduğu okulların isimlerinin Türkçe olduğunu ve bunlar arasında bazı milletvekillerinin yakınlarının isimlerinin de bulunduğunu öne sürdü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı muhalefetin de ortak tutumla darbeye karşı durduğunu ifade etti.

İşçi ve emekçilerin her darbe döneminde en çok bedel ödeyen kesimler olduğunu aktaran Özgen, bu kesimlerin meydanlara çıkmamış olsalar bile darbeyi kınayan bir tutum izlediklerini söyledi.

Özgen, 15 Temmuz sonrası OHAL kapsamında ilan edilen Kanun Hükmünde Kararnameleri eleştirerek bazı uygulamaları eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber