Başbakan: Artık ev ve araba almak hayal değil

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, orta sınıfın yeniden hayata döndüğünü söyledi. Türk ailesinin yaşam seviyesinde umut verici gelişmeler yaşandığını savunan Erdoğan, "Artık ev, araba sahibi olmak hayal olmaktan çıktı. Uçağa binmek sadece en üsttekilerin imtiyazı değil. Beyaz eşya ulaşılamaz bir lüks olmaktan çıktı" dedi.

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, "2001 kriziyle Türkiye'nin bütün dengeleri alt üst olmuş, bütün göstergeleri dibe vurmuştur. Ancak Türkiye'nin son 4 yılı da yalnız 2001 krizinin tahribatını gidermekle kalmadı, son 30-40 yılın rekorlarını kırdı. Bugün Türkiye, bütün göstergeleriyle Cumhuriyetin yüzüncü yılı için bir atılım sürecine girmiştir" dedi.

ORTA SINIFIN DOĞUŞU: Erdoğan, şöyle devam etti: "Yoksullarımızı zenginleştirmek, toplam gelirden aldıkları payı artırmak suretiyle orta sınıfı yeniden güçlü hale getiriyoruz. Bizim için makro ekonomik hedeflere ulaşmaktan daha önemlisi gelir dağılımındaki makasın ne kadar kapandığıdır. 2002'den 2005 yılına kadar geçen sürede yaklaşık 4 milyon insanımız yoksulluk sınırının altında yaşamaktan kurtulmuştur. Bu insanlar orta sınıf bandına geçmiştir."

UÇURUM AZALDI: Gelir dağılımı uçurumunda en alttakilerin lehine iki üç katlık bir kapanma sağlandığını kaydeden Erdoğan, "Artık her geçen gün durumu daha da iyiye giden bir orta kesim oluşmaktadır. Ben onun için orta sınıfın yeniden hayata döndüğünü söylüyorum. Biz siyasette merkezi nasıl inşa ettiysek toplumu da orta sınıfı da aynı şekilde yeniden inşa ediyoruz. Türkiye'de ailenin yaşam seviyesine bakın, umut verici gelişmeleri rahatlıkla görürsünüz. Artık ev, araba sahibi olmak insanlarımız için bir hayal olmaktan çıktı. Arabanın galeride uzaktan seyredilmediği, satın alınabildiği günlerde yaşıyoruz. Uçağa binmek artık sadece en üsttekilerin imtiyazı değildir. Artık vatandaşlarımızın hemen hemen büyük bir kesimi uçakla seyahat edebilir hale gelmiştir. Beyaz eşya ulaşılmaz bir lüks olmaktan çıkmıştır. Yoksulluk, eğitim, sağlık gibi temel hizmetlerden yararlanmak için artık bir engel olmaktan çıkıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber