Kahramanmaraş'ta çöpler 'taksi' ile temizleniyor

Dulkadiroğlu Belediyesi, kentin ana arter temizliği için "Çöp Taksi" Projesini hayata geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahramanmaraş'ta çöpler 'taksi' ile temizleniyor

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu Belediyesi, kentin ana arterlerinin temizliği için "Çöp Taksi" Projesini hayata geçirdi.

Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattıkları yer altı asansörlü çöp konteyner sisteminin ardından söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Ana caddede göreve başlayan çöp taksinin sıkışan trafikte çöplerin daha hızlı toplanması ve Trabzon Caddesi'nde oluşan evsel nitelikli çöplerin kötü görüntü oluşturmaması adına hizmete sunulduğuna anlatan Okay, günün belirli saatlerinde periyodik olarak çalışan çöp taksinin WhatsApp ihbar hattıyla da vatandaşa anında hizmet vereceğini belirtti.

İhtiyaç halinde bu gibi araçların sayısını artıracakları dile getiren Okay, "Şu ana kadar vatandaştan projeye olumlu destek gördük. Merkezdeki birçok noktaya büyük çöp kamyonları giremiyor, girerse de trafikte aksamalar oluyor. Çöp taksi sayesinde trafiğe kapalı, dar ve ara sokaklara rahatça girebiliyoruz. Trafik akışını engellemeden temizlik işlerini yapmış olacağız. Projemiz, vatandaşlarımız tarafından benimsendiği takdirde farklı bölgelerimizde de uygulamaya girecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber