FETÖ kapsamında 36 bin 951 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı ile bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ kapsamında 36 bin 951 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı ile bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar haklarında işlem yapılmış kişi sayısı 92 bin 607, bunların tutuklananı 36 bin 951. Gözaltında bir tane hakim var idari yargıdan. Yakalama kararı verilip de aranan 285 kişi var. Arama kararı var ama bulunamamış. Bunun 30'u Yargıtay üyesi, 7'si Danıştay, 248'i de adli ve idari yargı hakim ve savcı. Tutuklu 2 bin 410 kişi var ve bugüne kadar 3 bin 698 kişi şüpheliyle ilgili adli işlem yapılmıştır." dedi.

Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

FETÖ'nün cezaevlerinde ve cezaevi dışında rüyalar üzerinden propaganda yaptığını ifade eden Bakan Bozdağ, birgün rüyada Hz. Peygamber'in, birgün Hz. Yusuf'un cezaevinde bayram namazı kıldırdığının anlatıldığını aktardı. Görülen rüyalarda "Yarın şu olacak, yarın bu olacak" diye anlatıldığını belirten Bakan Bozdağ, hatta Amerika ve Rusya'nın savaşacağının ve bunun da 3. dünya savaşına neden olacağının söylendiğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TBMM'de, devletin önemli birimlerinin hepsinde, içeriden veya dışarıdan gelecek her türlü saldırıya karşı buraların gerekli şekilde donatıldığını, cezaevlerine de uçaksavar konulduğunu ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bütçesinin Adalet Bakanlığı bütçesinde yer aldığını ancak kurumun sadece adının geçtiğini aktaran Bozdağ, bunun dışında bütün harcamaları YSK'nın kendisinin yaptığını, bakanlıktan onay almadıklarına dikkati çekti.

YSK'nın bir teşkilat kanunu bulunmadığını da ifade ederek, YSK Teşkilat Kanunu çalışması yürüttüklerini, bu çalışmayı önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunacaklarını kaydeden Bakan Bozdağ, buna göre, seçim müdürlerine hukuk fakültesi şartı getireceklerini, seçim müdürlerinin aynı yerde iki defa seçim yapmayacağını, bir rotasyon düzeni olacağını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber