Kılıçdaroğlu'ndan 'askerlik' çarpıtması

15 Temmuz darbe girişiminde şehit yakınlarına getiren askerlik muafiyetine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK ile mücadelede şehit olan askerlere ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun 2009'da yapılan değişiklikle şehit oğlu ve kardeşlerinin askerlik hizmetinden muaf olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'ndan 'askerlik' çarpıtması

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların çocukları ve kardeşlerine getiren askerlik muafiyetine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Askerlik Kanunu'ndan haberi olmadığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, düzenlemeye tepki göstererek, şehitler arasında ayrım yapıldığını öne sürerek, "Bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı, teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak" şeklinde açıklama yapmıştı.

AK Parti'nin 2009 yılında yaptığı değişiklikle terörle mücadele kapsamında şehit olan askerlerin çocukları ile kardeşlerinin tamamı istekli olmadıkça silah altına alınamıyor. Ayrıca, askerlik hizmetini yerine getirirken hayatını kaybedenlerin de kardeşlerinden bir yine kendi isteğiyle askerlikten muaf oluyor.

İşte o kanunda yer alan 'muafiyet' maddesi:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber