Sendikaya kadın eli değecek: Bayan memurlar profesyonel sendikacı kimliğine kavuşturulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje ile bayan memurların profesyonel sendikacı kimliğine kavuşturulmasına çalışılacak.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yürütülecek ''Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye'de Sosyal Diyaloğu Güçlendirme Projesi Hibe Programı'' kapsamında Ceyhan Belediyesinin teklifi üzerine ''Sendikamda Kadın Eli'' isimli bir proje gerçekleştirilecek.

Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan projede, sosyal diyalog kapsamında çalışanları temsilen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen ve işverenleri temsilen TİSK'e bağlı Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası, proje ortağı olarak yer alacak.

Projede, dezavantajlı bölgelerde çalışan kadın memurların profesyonel sendikacı kimliğine kavuşturulması hedefleniyor. Bu amaçla, merkezde yürütülen sendikal faaliyetlere kırsalda çalışan kadın memurların katılımı sağlanacak, sendikal faaliyetlerin kırsalda da yürütülmesini sağlayacak koşullar oluşturulacak.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar şöyle:

-Sendikal örgütlenme seminerleri,

-İş yaşamına kadının aktif katılımı seminerleri,

-Sendika içi kadın koordinasyon çalışma gruplarının oluşturulması,

-Kırsal bölgelerde kamu görevinde bulunan kadın çalışanlara yönelik uzaktan etkileşimli katılım sisteminin elektronik iletişim ağı aracılığıyla oluşturulması ve buna ilişkin eğitimlerin verilmesi,

-Kadınların sendikal liderlik ve karar verme süreçlerine tam katılımını engelleyen etmenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar.

-KADIN SENDİKACILARA DESTEK-

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB fonları için Türkiye'nin de katkı sunduğunu, doğru projelerin hazırlanmasıyla bu kaynağın tekrar ülkeye çekilebildiğini söyledi.

Belediye olarak AB'nin eğitim, istihdam gibi alanlara yönelik fonlarından yararlanmak için projeler hazırladıklarını anlatan Sözlü, ''Sendikamda Kadın Eli'' projesiyle de sendikalardaki kadın üyelerin desteklenmesi ve bu yolla sendikacılığın gelişimine katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Proje kapsamında Niğde, Osmaniye, Tarsus başta olmak üzere çevre belediyelerdeki sendikalı 50 kadın memura çeşitli eğitimler verileceğini bildiren Sözlü, kadın sendikacıların evlerine kurulacak bilgisayarlarla eğitimlerinin ve sendikal faaliyetlere katılımlarının sağlanacağını kaydetti.

Sözlü, Türkiye'deki kadın çalışan oranının Avrupa'daki rakamları yakaladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Projeyi hazırlarken kadınların çalışma yaşamında ve sendikalarda daha aktif yer alabilmelerini teşvik edebilir miyiz fikriyle yola çıktık. Proje sonunda kadın çalışanların AB ve ILO normlarına uygun olarak çalışma hayatındaki yerlerini almalarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bunu sağladığımızda, kadın çalışanlarımızın sosyal ve hukuki haklardan gerçek anlamda yararlanmalarının olanaklarını da oluşturabileceğimizi düşünüyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber