5 günlük grafikli hava tahmin raporu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde bugün (pazartesi) yağış beklenmiyor. Yarın (salı) hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak.

Meteorolojik verilere göre, yurtta yağış beklenmiyor. Yurdun batı ve kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sis, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı; tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar;güney ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Yarın, iç bölgelerde, Marmara'da ve Doğu Anadolu'da sis bekleniyor. Ege ve Akdeniz kıyıları az bulutlu olacak. Gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı yarın yurdun iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Tahminlere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile zamanla batı kıyıları parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı, yurdun kuzeybatı kesimleri ile zamanla kuzey, iç ve batı bölgelerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Az bulutlu ve açık (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 10

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde sis görülecek) 15

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18

Adana: Az bulutlu 18

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

Samsun: Az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı bulutlu 16

Erzurum: Parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 0

Diyarbakır: Az bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis görülecek) 6

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber