Valilik önünde açıklama yapmak isteyen sendikacılara müdahale

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyarete gelen KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve SES Genel Başkanı Köksal Aydın, valilik önünde basın açıklaması yapmak isteyince gözaltına alınmak istendi

Kırklareli'nde 14 Aralık'ta `Sağlık sorunları' adı altında eylem yapan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri polis ekipleri tarafından tartaklandıktan sonra 1 kişi gözaltına alındı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret eden ve yeni eylem yeri belirlemek isteyen KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve SES Genel Başkanı Köksal Aydın, 45 dakikalık görüşme ardından valilik önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapmak istedi. Bu sırada bekleyen polis ekipleri Valilik önünde basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu belirterek Tombul ile Köksal'la birlikte diğer sendika üyelerini gözaltına almak istedi. Çıkan tartışma ardından talimat alan polis ekipleri sendikacıları gözaltına almaktan vazgeçti ve dağılmalarını istedi.

Gözaltına alınmak isteme sebebini anlayamadıklarını belirten İsmail Hakkı Tombul, "Başbakanlık önünde bile açıklama yapıyoruz. Burada zaten açıklama yapmadık. Gazetecilerin bize yönelttiği soruları yanıtlamak istedik. Ancak bu sırada bizi gözaltına almak istediler. Polisin bu girişimini kınıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber