Vekilzede banka

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekil Oral'ın karşılıksız çekleri, alacaklılarının yanı sıra Ziraat Bankası'nı da mağdur etti. Piyasaya 4 trilyon borçlanan Oral'ın bankaya zararı 64 milyar.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral, "karşılıksız çekleri" ile gündemden düşmüyor. Çekler nedeniyle Oral hakkında 11 ceza davası açıldı. Piyasaya borcunun 4 trilyonu bulduğu ifade edilen Oral, Meclis Ziraat Bankası'nı da sıkıntıya soktu. Oral'ın karşılıksız çeklerinin büyük bölümü, Meclis şubesine ait. Banka da her çek yaprağından sorumlu. Şu anda her bir yaprağın sigortası 450 YTL'yi buluyor. Bankanın, kullanılan ve karşılıksız çıkan yapraklardan dolayı 64 milyar açığının olduğu öğrenildi. Banka, kullanılmayan yaprakları Oral'dan geri aldı.

DOKUNULAMIYOR ÇÜNKÜ...

Açılan davalara ilişkin dosyalar şimdilik başsavcı vekilinde bekliyor ve işlem yapılamıyor. Oral'ın dokunulmazlığının kaldırılması konusu Meclis gündemine gelse bile sonuç çıkması beklenmiyor. Çünkü dokunulmazlıklar, CHP ile AKP arasındaki en çekişmeli konu. CHP'nin daha önce bir çok kez gündeme getirmesine karşılık, AKP, şu ana kadar hangi partiden olursa olsun hiçbir dosyayı Genel Kurul'a indirmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber