Yarıyıl tatilinde ödevin büyüğü öğretmenlere

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 08:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

mehmet canıtatlı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yarı yıl tatili öncesi okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Toplantılarda tatilin en verimli şekilde değerlendirilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Hatırlarsanız geçen yıl Ömer Balıbey, öğrencilerden ziyade öğretmenlere ödev vermeyi tercih etmişti. Ata Bey de aynı doğrultuda karar alıp öğretmenlerin neler yapacağını tek tek anlattı. İşte öğretmenlerin ödevleri n Her tür eğitim kurumunda bilgisayar çalışmalarındaki gelişmeler takip edilecek, bilgiler güncelleştirilecek, varsa eksik bilgiler tamamlanacak.

Not fişleri ve sınıf geçme defterleri kontrol edilecek, sınıf geçme defterlerinde eksiklikler silinti ve kazıntıya meydan verilmeden usulüne uygun tamamlanacak ve dosyalanacak.

Müdür yardımcıları gözetim ve denetiminde sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrenci kişisel dosyalarını tarayarak teşekkür ve takdirname alan öğrencilerin durumların dosyalarına işleyecek değişen veli adresleri yenilenecek, varsa eksikler giderilecek. Mezun olan ve okuma hakkını kullanan öğrencilerin dosyaları kontrol edilip, okulun kurum arşivine kaldırılacak.

Müdür yardımcılarınca her sınıf seviyesinde derslere göre öğretmenler kurulunda görüşülmek üzere öğrenci başarı ve başarısızlık yüzdeleri ders ders sınıf sınıf başarı analizleri yapılarak, okul müdürlerince öğretmenler kurulunda başarıyı arttırıcı kararların alınması sağlanacak.

İlçe merkezlerinde ve eğitim bölgelerinde oluşturulan ölçme değerlendirme bürolarının çalışmaları değerlendirilecek ve rapora bağlanacak. Öğretmenlerce dönem içerisinde sorulan sınav soruları ders ve sınıflara göre soru bankasına aktaracak.

Eğitim araç gereçleri ve donatım malzemeleri (sıra, masa, yazı tahtası, araç-gereç vb.) demirbaşların temizliği, gerekirse onarımı ve cilası yaptırılacaktır. Demirbaş sayımı yenilenecek.

Odun, kömür ve diğer yakıtların usulüne uygun muhafazası sağlanacaktır. n Kurumların genel temizliği yapılarak hizmete hazır hale getirilecektir. Temizliklerde koridor ve sınıflarda paspas kullanılacak, kesinlikle su ile yıkanmayacak.

Tabelalar ile Atatürk köşeleri, bağışçı köşelerinin temizliği yapılacak, varsa eksikleri giderilecek.

Tatil süresince hizmet binalarında ve bahçesindeki yeşil alanların bakımı sürdürülecektir.

Kitaplık ve kütüphanelerde kitap sayımı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber