Bakan Çelik'ten 'e-okul projesine' ilişkin genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Sayı :B.08.0.ETG.0.21.04-03.300/-İ5/01/2007
Konu : e-Okul Projesi

GENELGE
2007/ 11

Bilişim teknolojilerinin yönetim ve eğitim öğretime sağlayacağı katkıların bilincinde olan Bakanlığımızca e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında projeler yürütülmekte ve bu projelere bağlı olarak Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilâtı birimlerinin birçok iş ve işlemi web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen proje ve uygulamalarla iş ve işlemler daha süratli, şeffaf, bürokrasiden olabildiğince arındırılmış hâle gelmiş, istatistiki bilgi isteme olarak değerlendirilebilecek birçok uygulama sona ermiş bulunmaktadır. Diğer alanlarda olduğu gibi, sürekli gelişim anlayışı içinde e-dönüşüm alanında çalışmalar sürdürülmektedir.

Hizmetlerinin en önemli unsuru olan okul ve öğrencilerin kimi bilgilerini istatistiki bilgi olarak takip eden, yorumlayan ve değerlendiren Bakanlığımız, 2006 - 2007 eğitim öğretim yılının başında okul ve öğrencilere yönelik bir yönetimsel proje olarak e-Kayıt Projesini beş ilde uygulamıştır. Uygulanan proje ile bu illerdeki ilköğretim okullarının birinci sınıfındaki öğrencilerin bilgileri Bakanlığımız merkezî veri tabanına alınmıştır. Bazı sorunlar yaşanmakla birlikte başarı ile uygulanan e-Kayıt Projesinin devamında bütün okullarımıza yönelik e-Okul Projesi çalışmaları başlatılmış ve proje uygulama planına göre test uygulamaları da tamamlanmıştır.

Norm kadro tespiti, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, merkezî sistem sınav plânlaması ve uygulanması gibi birçok çalışmaya esas olacak e-Okul Projesi kapsamında ilk aşamada tüm illerimizdeki resmî ve özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin bilgileri, T.C. Kimlik Numarası esas alınarak ve MERNİS Projesi ile de ahenkli olarak en geç 19 Şubat 2007 tarihine kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresine, yine bu adresteki kılavuz doğrultusunda girilecektir.

2007 yılı OKS de dâhil olmak üzere merkezî sistem sınav başvuru ve diğer işlemlerine de esas olacak bu bilgilerin süresi içinde ve sağlıklı olarak girilmesi önem taşımaktadır.

Projenin diğer aşamaları Bakanlığımızın web sayfasından ve resmî yazılardan takip edilecek ve belirtilen hususlara titizlikle uyulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber