Doktorlar kendi sağlıklarını ihmal ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Tabip Odası tarafından yapılan çalışmalar neticesinde doktorların kendi sağlığını ihmal ettiği ortaya çıktı. Özellikle son yıllarda kalp krizinden ölen doktor sayısında artış olması nedeniyle 40 yaş üstü doktorlar kalp sağlığı taramasından geçirilecek.

Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yapılacak kalp sağlığı taraması hakkında bilgi verdi. Türkiye'deki çalışma koşullarının diğer insanları olduğu gibi doktorları da yıprattığını kaydeden Erdemir, özellikle tabip, şoför, bankacılık ve gazetecilik gibi stresli işlerle uğraşanların daha çok yıprandığını söyledi. Aydın'da 40 yaş ve üstünde yaklaşık 500 doktorun bulunduğunu ifade eden Erdemir, "Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde doktorların kendi sağlık durumlarını ihmal ettiğini gözlemledik. Bunun yanı sıra son yıllarda kalp krizinden ölen doktor sayında da belli bir artış oldu. Bizde bu durumları göz önünde bulundurarak, Aydın'daki 40 yaş üstü doktorları kalp sağlığı taramasından geçirmeye karar verdik. Uzun süreli hekimlik mesleği uygulamaları sırasında yoğun ve stresli çalışma ortamları, ülkemizin ekonomik zorlukları tüm insanları olduğu gibi doktorlarımızı da olumsuz etkilemektedir. Hekimlerimizin, hastaların sağlıklarıyla ilgilenirken kendi sağlıklarını ihmal ettiklerini gözlemledik. Bu nedenle bu çalışmayı hayata geçirmek zorunda kaldık. Özellikle 40 yaş ve üstü hekimlerimiz odamıza müracaat ederek, randevu sistemiyle bu hizmetten yararlanacaklardır" dedi.

Erdemir, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Nazilli Devlet Hastanesi ile anlaşma yaptıklarını belirterek, doktorların kalp sağlığı muayenelerini yaptırmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber