112 memurlarının başı sapıklarla dertte

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, '112 Acil Servis' telefon hattında görevli 6 bayan memur, günde ortalama 100 kişiden arkadaşlık, evlenme ve çıkma teklifiyle karşılaşıyor.

Adana Acil Servis Sağlık Hizmetleri 112 Acil Servisi Başhekimi Fulya Kaya, yaptığı açıklamada, 112 Acil Servis telefon hattının ücretsiz olmasından dolayı günde 20 bin civarında çağrı aldıklarını söyledi. 112 Acil Servis hattının acil sağlık problemi olan vatandaşların ihtiyacına cevap vermek için kurulduğunu kaydeden Kaya, "Bir günde merkeze 20 bin çağrı geliyor. Bu çağrılardan sadece 2 bininde insan sesine rastlanıyor. Günde 600 civarında sağlık sorunlarından dolayı çağrı alıyoruz. Geriye kalan bin 400 çağrı ise asılsız çağrılardan oluşuyor. Asılsız çağrılar vatandaşa verdiğimiz hizmetin kalitesini azaltıyor" dedi.

112 Acil Servisi'ndeki 6 bayan memurun başının telefon sapıklarıyla dertte olduğunu ifade eden Kaya, "Günde ortalama 100 telefon, bayan memurlarımıza yönelik sapık tekliflerden oluşuyor. Arayan kişiler memurlarımıza arkadaşlık, evlenme ve çıkma teklifinde bulunuyor. Özelikle geceleri arayıp muhabbet etmek isteyen erkekler oluyor. Bu telefonları tespit ediyoruz, ancak genelde kontörlü telefondan aradıkları için yasal bir işlem yaptıramıyoruz. Bayan memurlarımız bu durumdan çok şikayetçi. Hem görevlerini yapamıyorlar hem de gerçek sağlık sorunu olan kişilerle ilgilenemiyorlar" şeklinde konuştu.

Bin 400 asılsız çağrı arasında intihar etmek isteyen, yemek tarifi isteyen, yemek siparişi veren, bilinmeyen telefon numarası soran, kontörü olmadığı için yardım isteyen ve şarkı dinletenlerin yer aldığını anlatan Kaya, 112 Acil Servisi'ni arayan en ilginç kişilerden birinin de Ceyhan İlçesi'ne bağlı Çatalhöyük Köyü'nden kendini "Memo" olarak tanıtan bir vatandaş olduğunu söyledi. Kaya, "Bu vatandaş bizi sürekli arayıp "köyde kaza var", "traktör devrildi", "arabalar çarpıştı" diyerek ihbarlarda bulunuyor. Yaptığımız araştırmada Memo'nun köyün delisi olduğu ortaya çıktı. Memo, hala bizi arayarak kaza ihbarında bulunuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber