Öğretmene ?kurban' soruşturması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'daki Ayşe- Ahmet Atmaca İlköğretim Okulu'nda 7 yıllık İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Ogan Yurtseven hakkında, Kurban Bayramı'ndan önce meslektaşları ve öğrencilerinden ?Peygamber için kurban keseceğim' diye para topladığı gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Öğretmen ise iddiaları reddetti.

Ogan Yurtseven, halen çalışmakta olduğu Ayşe- Ahmet Atmaca İlköğretim Okulu'ndaki öğretmen ve öğrencilerden geçen Kurban Bayramı'ndan önce, ?Peygambere kurban keseceğim'' diyerek para topladı. Yurtseven, sınıf öğretmenliğini yaptığı öğrencilerin herbirinin 5 YTL vermesini zorunlu tutarken, diğer öğrencilerden isteklerine göre para aldı. Öğretmen arkadaşlarının bazıları da Yurtseven'e 15- 20 YTL verdi.

Olay, bayramdan sonra bir velinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetiyle ortaya çıktı. Yurtseven'in topladığı 300 YTL'ye yakın para için herhangi bir makamdan izin almadığı ve karşılığında makbuz verilmediği belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir velinin şikayeti üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlattı. Devam eden soruşturma kapsamında okula giden müfettişler, öğrenci ve öğretmenlerin ifadesine başvurdu. Okul Müdürü Nihat Özdemir, bu olaydan ve başlatılan soruşturmadan haberdar olmadığını bildirdi.

Para toplanması konusunda ifadeleri alınan Yurtseven'in öğrencileri ayrıca, branşı İngilizce olan Ogan Yurtseven'in derste İngilizce yerine din ile ilgili bilgiler verdiğini, peygamberin yaşamını anlattığını iddia etti. Öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine peygamberin yaşamının örnek olması gerektiğini söyleyerek, ailelerine peygamberin yaşantısı gibi yaşam benimsenilmesi gerektiğini anlatmalarını istediğini iddialarına eklediler.

Yapılan soruşturma sırasında öğretmen Yurtseven'in kurban kestirmediği belirlenirken, topladığı paraların bir kısmını internet aracılığıyla Batman'da sel felaketine uğrayanlara gönderdiği saptandı. İngilizce öğretmeni Ogan Yurtseven'in, soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, peygambere kurban kesmek için para topladığı yönündeki suçlamaları reddettiği, sadece Türk Hava Kurumu gibi hayır kurumlarına yardım yapılması için telkinde bulunduğunu söylediği belirtildi. Yurtseven'in telkinde bulunmasına karşın kimseden para almadığını da ifade ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber