Fırat Üniversitesi öğrencilerinin profili

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Frat Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerine yönelik yapılan bir istatistiki değerlendirme Elazığ'daki öğrencilerin en çok nereden geldiklerini ortaya koydu.

Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin yörelere dağılımının yapıldığı istatistiki değerlendirmeye göre, Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin % 60'nın ülkemizin değişik illerinden geldiği, % 40'ının ise Elazığlı olduğu belirlendi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan öğrencilerin yörelere göre dağılımının belirlendiği istatistiki değerlendirmeye göre, üniversitenin şehrimizin ekonomik yapısına katkısının rakamsal olarak bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekerek; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından, Fırat Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan öğrencilerin yörelere göre dağılımının belirlendiği bir istatistiki değerlendirme yapıldı.

Yapılan bu değerlendirmeye göre Fırat Üniversitesi'ne bağlı Rektörlük ve Mühendislik Fakültesi kampusünde bulunan Fakülte, Meslek Yüksek Okulu, Konservatuar ve Enstitülerde, I. ve II. öğretimde öğrenim gören 18.029 öğrencimizden % 60'ı olan, 10.933 öğrenci Elazığ dışındandaki çeşitli ilerinden gelen öğrencilerimizdir. Genel öğrenci sayımızın % 40'nı oluşturan 7.096 öğrencimiz ise Elazığlıdır.

Bilindiği üzere, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibariyle Üniversitemiz, 20869 ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencisine eğitim vermektedir. Bu öğrencilerimizin 18.029'u Elazığ'da, 2833'ü ise Üniversitemize bağlı Bingöl, Tunceli, Muş, Keban ve Kemaliye H. Ali Akın Meslek Yüksek Okulu ile Muş Eğitim Fakültesi'nde öğrenim görmektedir.?dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi'nin, şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir faktör olmasının yanında; beşeri değerleriyle de ekonomik yapısına ciddi katkılarda bulunduğunu vurgulayarak; ?Kalkınmanın temelinin eğitim olduğu inancıyla, ilimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknik açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak, üniversitemizi gerçek bir bilim ve eğitim yuvası yapmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Fırat Üniversitesi olarak, Elazığ'ımızın reel anlamda kalkınması ve ülkemizde isminden övgüyle söz ettiren bir şehir olması için tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizle birlik ve dayanışma içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Bu çalışmalarımızın yanı sıra, Üniversitemizin ağırlıklı olarak Elazığ dışından gençler tarafından tercih edilmesi, şehrimizin ekonomik hayatının canlanması noktasında da önemli bir ivme kazandırmaktadır.? açıklamasında bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber