Yıldız Teknik Üniversitesi ve TUBİTAK'tan güzel bir iş...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 20:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıldız Teknik Üniversitesi, TUBİTAK, Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş. (YEAŞ) işbirliğiyle ülke genelinde faaliyet gösteren termik santrallerde elektrik üretimi sonucu meydana gelen buharın, ısı kaynağı olarak kullanılması için 6 aydır devam eden çalışmalar hız kazandı.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan termik santralin enerji üretiminde ortaya çıkan buharın kullanımı yönünde yapılan inceleme ve araştırmaların ardından proje hız kazandı. Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve santral yetkilileri santralde biraraya gelerek proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu. YEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ, baş mühendis Hüseyin Çetin, Teknik Müdür Harun Sarı, Enerji Üretim A.Ş.'den (EÜAŞ) Şükrü Özdemir, Serkan Kuzu, Hüsnü Altunkaya, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bahri Şahin, Prof. Dr. İsmail Teke, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Sevilgen, Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin Erdem, Yrd. Doç. Dr. Burhannettin Çetin, TUBİTAK'tan Ersen Akdeniz ve E. Alptekin Yağmur'dan oluşan 20 kişilik uzman heyet, Yatağan Termik Santrali'nde çalışma başlattı. Çalışmaların ilk olarak hava kirliğiyle gündemden düşmeyen Yatağan'da başlatılması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.

YEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, "Gerek ucuz enerji üretimi konusunda, gerekse hava kirliğinin önlenmesi konusunda büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz. 20 kişilik uzman heyet proje üzerinde yoğunlaştı. Proje gerçekleştiği zaman Yatağan ve Muğla, Yatağan Termik Santrali'nin buharı ile ısınacak" dedi.

Proje gerçekleşirse Yatağan ve Muğla'da 1/7 oranında daha ucuz ısınma imkanı sağlanacak. Ucuz enerjinin yanı sıra hava kirliliği de önlenmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber