Bakan Çelik: Köy okulları yeniden faaliyete geçirilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 20:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, köy okullarının yeniden faaliyete geçirileceğini belirterek, taşımalı sistem ile eğitimin yeterince verilemediğini söyledi.

Yerinde eğitimin çocukların gelişmesi yönünde önemli olduğunu ifade eden Bakan Hüseyin çelik, "Biz yerinde eğitim yapılması taraftarıyız. Taşımalı eğitim öğrencilerimize fayda yerine zaman zaman zarar verebiliyor. Çocuklar adeta taşıma mafyasının eline teslim edilmiştir. Taşıma yapanlar neredeyse kundaktaki çocuğu okula götürecekler" dedi.

Köy okullarının valilerin katkılarıyla yeniden ayağa kaldırılmasını isteyen bakan Hüseyin Çelik, "Valilerimize burada çok iş düşüyor. Yeterli öğrencisi bulunan ve eğitime elverişli okulları yeniden yapalım tamiratını gerçekleştirelim ve yerinde eğitim için seferberlik başlatalım. Biz Milli Eğitim Bakanı olarak gereken yardımları yapmaya hazırız" dedi.

TOPLUMUN GELECEĞİ İÇİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞART

Türkiye'de okul öncesi eğitim oranı çok düşük, bir ülkenin geleceği minik bedenlerin iyi eğitilmesiyle olacağını kaydeden Hüseyin Çelik, toplumun geleceğinin garanti altına alınması için okul öncesi eğitime toplum olarak tam destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Hükümet olarak görevi aldıklarında okul öncesi okullaşma oranının yüzde 11 olduğunu belirten Çelik, 4 yılda bu oranı yüzde 25'lere çıkardıklarını ifade etti. Bu yıl yapılacak olan Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nda yeni müfredatı esas alan bir soru sistemi olmayacağını vurgulayan Çelik, "Gelecek yıldan itibaren bu devreye girecek. Sadece ilkokul başarı sistemi sınavda yüzde 15 etki edecek. Herkesin hesabını buna göre yapması lazım" diye konuştu.

Çorum'da her ilçede, her köyde mutlaka okul öncesi sınıfların açılması gerektiğini belirten Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak şimdi Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitim için seferberlik başlattık" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÇORUM'A ÇIKARMA

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 21 genel müdürü ile birlikte Çorum'a gelerek, Çorum'un eğitim sorunlarını masaya yatırdı.

Otel Anitta'da düzenlenen 'Eğitim Şurası' toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm Türkiye'yi dolaşarak eğitimde yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını aradıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "21 genel müdürle birlikte 2 gündür Çorum'dayız Daha önce 54 ilde bu şekilde çalışma yaptık. Amacımız eğitim sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm yollarını aramaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber