Kırşehir'deki FETÖ davasında 2 kişi tahliye edildi

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında öğretmenlerin de olduğu 24 tutuklu sanığın yargılandığı davada, 2 kişi adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2016 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'deki FETÖ davasında 2 kişi tahliye edildi

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 23 tutuklu sanık hazır bulundu. Bir kadın sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı. Duruşmanın sabahki bölümünde 4 tanık ile şüphelilerin gözaltına alındığı operasyonlarda görev yapan 3 polisi dinleyen mahkeme heyeti, öğleden sonra avukatların taleplerini aldı.

Sanık avukatları, tanıkların ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu ileri sürerek, tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, sanık öğretmenlerden T.T. ve E.K'nin adli kontrol kararıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Şubat 2017'ye erteledi.

Aralarında "örgüt imamlarının" da olduğu sanıklar, "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak" ile suçlanıyor.

Kırşehir'de farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 25'i tutuklanmıştı. Tutuklulardan biri ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Abdullah Yıldiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber