Aynı konuda mahkemelerden iki farklı karar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukuk skandalı

Masamda bir zarf var. Üzerinde ?top gibi karar' yazıyor. Ne demek istendiğini zarfı açınca anladım. Bir yazımda yer verdiğim emekli Yargıç Abbas Gökçe'nin ?Danıştay'da raportör bulunduğum süre içerisinde; ne zaman bütün iddia ve müdafaaları karşılayan bir yazı yazdıysam beğenilmedi, geri çevrildi. Fakat ne zaman top gibi yuvarlak kalıp biçiminde bir karar yazdıysam beğenilip imzalandı' ifadelerine gönderme yapılıyordu.

Zarftan iki ayrı karar çıktı. Olayın özeti şu: Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Hamza Kölemen ve Bahtiyar Er, bir trafik kazasıyla ilgili tutanak düzenliyor. Tutanakta, Sami Altunyuva adlı sürücünün 06 HY 184 plakalı araçla, 6 Eylül 2003 günü Turgut Özal Bulvarı 152 numaralı bina önünde trafik kazası yaptığı bilgisi yer alıyor.

Ancak Emniyet, bir ihbar üzerine bu tutanakla ilgili idari soruşturma açıyor. Bu soruşturma sonucunda; asıl kazanın aynı araçla 28 Ağustos 2003 günü Armada önünde ehliyeti olmayan ve alkollü Ahmet Mizar tarafından kullanılırken meydana geldiği, kaskodan para almak için sahte tutanak düzenlendiği sonucuna varıyor.

Soruşturma sürerken, iki polis memuru emekli oluyor. Ardından Emniyet'in iki polisle ilgili ?meslekten ihraç' kararı çıkıyor. Polislerin silahları ve emniyet kimlikleri alınırken, emekli maaşlarında kısmi azalma oluyor.

İhraç kararı üzerine iki polis, farklı tarihlerde iptal davası açıyor. Hamza Kölemen'in dosyası 11. İdare Mahkemesi'ne, Bahtiyar Er'in dosyası 4. İdare Mahkemesi'ne gidiyor.

Sonuç: Kölemen kaybediyor, Er kazanıyor. Yani Kölemen'in meslekten ihracı onaylanıyor, Er'inki iptal ediliyor. Kararlar şimdi temyiz için Danıştay'da.

Soru şu: Tutanak aynı tutanak olduğu halde, aynı tutanağa imza atan iki polisle ilgili iki ayrı karar nasıl veriliyor?

Özelleştirme dosyaları başta olmak üzere POAŞ'a kesilen cezalar gibi milyarlarca dolarlık ihtilaflı konular üzerinde tarihi kararlar veren Danıştay'ın bu konudaki kararını merak ediyorum doğrusu. Umut ederim, Abbas Gökçe'nin deyimiyle ?top gibi yuvarlak' karar çıkmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber