ÖSS katsayı değişikliğine ilişkin tasarı nihayet TBMM'ye sevk ediliyor

Haber Giriş : 03 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, geniş kapsamlı bir YÖK yasası daha sonradan çıkarılmak üzere, 8 ya da 10 maddelik tasarıyı, yarın ya da öbür gün TBMM'ye sevk edeceklerini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, üniversiteye girişte katsayı konusunda bir mağduriyetin olduğunu, bu mağduriyeti belli ölçüde dengeleyecek bir düzenlemenin, Meclis'e gönderilecek tasarıyla getirilmiş olacağını söyledi.

TBMM'ye sevk edilecek YÖK ile ilgili yasa tasarısında düz liseler ile İmam Hatip Liseleri arasındaki katsayı farkını ortadan kaldıran maddenin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Çiçek, meslek lisesi deyince bunun sadece imam hatip lisesi olarak anlaşılmasının çok doğru olmayacağını ifade etti. Çiçek, bu konuda yapılacak düzenlemenin kamu vicdanını rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi. Çiçek, TBMM'ye sevk edilecek tasarının, bu çerçevede bir düzenlemeyi esas alan, ancak üniversite ile ilgili bazı düzenlemeleri getiren bir tasarı olacağını kaydetti.

Geniş kapsamlı YÖK tasarısının ne zaman gündeme geleceğinin sorulması üzerine Çiçek, yeni yasama dönemine yetişmeyebileceğini, çünkü TBMM'nin gündeminin epey yoğun olduğunu kaydetti. Çiçek, Bunlar arasında en fazla önem verdikleri konunun Avrupa Birliği (AB) ilgili yasalar olduğunu ifade eden Çiçek, bu hafta Anayasa değişikliği akabinde bu değişikliğe paralel olarak uyum yasalarının gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

Üniversitelere alınacak araştırma görevlisi sayısının sorulması üzerine Çiçek, bunun, üniversitelerden gelen talebe göre ve belirli bir denge içerisinde olacağını söyledi.

Çiçek, toplantıda Kıbrıs'taki gelişmeler üzerinde de durulduğunu ifade etti.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber