Ünüvar: Vizyon sahibi başhekimlere her türlü desteği veririz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, vizyon sahibi ve hastanelerde kaliteyi artıracak çaba harcayan başhekimlere, Bakanlık olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Sağlık kuruluşlarındaki eksiklikleri yerinde görmek amacıyla AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Personel Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Öztürk ve İl Sağlık Müdürü Dr. Atakan Kızılok ile birlikte Mersin'in ilçelerini gezen Ünüvar, Erdemli Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu. Başhekim Ercüment Halil Ünal'dan bilgi alan Ünüvar, servisleri gezerek hastalarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Sağlık alanında yeni açılımların bulunduğunu belirten Ünüvar, "İlk örneklerinden bir tanesini, Erdemli Devlet Hastanesi'nde 'Kiosk' adı verilen cihazları devreye sokuyoruz. Yeni cihazlarla hastaların poliklinik önlerinde yığılmaları ve zaman kayıpları önlenecek, istediği doktoru seçmesi sağlanacak. Hasta kendisine sıranın geldiğini poliklinik üzerindeki ekrandan adıyla birlikte takip edecek. Kiosk cihazı buradan sonra yurt genelinde uygulamaya konulacak. Bu çalışma örnek bir çalışma olacak. Yeni uygulamaya konulan cihazların getirisi çok büyük olacaktır. Çünkü verimliliği ciddi manada artıracak, insanların hastanelerde gereksiz beklemesi ülke adına ciddi ekonomik kayıptır, bu sistemle ortadan kaldırılmış olacak" dedi.

Erdemli Devlet Hastanesi'nde 50 bin YTL harcanarak hizmete sokulan 4 adet "Kiosk" cihazının sadece görsel amaçla ve para harcanarak kurulmadığını ifade eden Ünüvar, şöyle konuştu:

"Ülkenin ekonomik durumu düzeldikçe sağlığa ayrılan pay ve hizmetler de o oranda artıyor. Biz sağlığa sadece genel bütçeden ayrılan payla yatırım yapmayı yeterli bulmuyoruz. Hastanelerin genel bütçenin dışında yaptıkları hizmetlerden dolayı elde ettikleri döner sermaye gelirleri var. Bu gelirin bir kısmının, kalitenin artırılması amacıyla yatırıma dönüştürülmesine çalışıyoruz. İşte Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimliği elde ettiği gelirden bu cihazı almış ve halkın hizmetine sunmuştur. Böylece hem genel bütçeden hem de kendi gelirlerini en rantabl hale getirmiştir. Bu tür yatırımlar şüphesiz ki yöneticilerin bakış açısı ve hızıyla yakından ilgilidir. Yeter ki Başhekimler iş yapmak istesin, önlerinde sonsuz bir ufuk var. Bakanlık olarak iş yapan başhekimlerin sonuna kadar destekçisiyiz. Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ercüment Halil Ünal'ı tebrik ediyor, diğer başhekimlere örnek gösteriyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber