Yalova'ya üniversite kuruluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'ya üniversite kurulması için çalışmalar hızlandı. Yalova'daki özel ve tüzel kişileri bünyesine alacak olan Yalova Üniversitesi Kurma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği kamuoyuna tanıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazetede yayınlanarak yürülüğe giren ve Yalova'da kurulacak olan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi'nin ardından üniversiteye yönelik en somut adım atıldı. Yalova Üniversitesi'nin kurulması için ilk etapta Yalova kamuoyunu bir çatı altında toplamayı hedefleyen Yalova Üniversitesi Kurma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin taslak tüzüğü, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Milletvekilleri Şükrü Önder ve Muharrem İnce, Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Sacit Görgül, ildeki kurum ve kuruluşlar ile, sivil toplum örgütlerinin başkanlarının yanı sıra siyasi partilerin başkanları da katıldığı toplantının açılışında konuşan Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yalova Üniversitesi'nin er geç kurulacağını söyledi.

Kurulama aşamasındaki bu derneğin bunun en somut adımı olduğunu vurgulayan Erbay, "Bu dernek, Yalova halkının gönüllülük esasına dayalı olarak ilimizde kurulması hedeflenen Yalova Üniversitesi'ne yönelik kararlılığını gösteriyor. Yalova'nın tüm organları ile üniversiteye sahip çıktığını göstermektedir. Derneğimiz 5 Şubat 2007 Pazartesi günü kurulacak ve kapıları ilimizdeki tüm tüzel ve özel kişiliklere açık olacaktır" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Ak Parti (AKP) Yalova Milletvekili Şükrü Önder ve Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Görgül de derneğin kuruluşunun üniversite sürecine katkılarından övgüyle söz ettiler. 5 Şubat 2007 Pazartesi günü kurulacak olan Yalova Üniversitesi Kurma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği için beş yüz üye bulunması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber