Mahkumlar için konfeksiyon atölyesi açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde, mahkumların çalışması için kurulan erkek konfeksiyon atölyesi törenle açıldı. Cezaevinde mahkumlar arasında düzenlenen futbol turnuvasının final karşılaşmasınıysa protokol mensupları, hükümlü ve tutuklularla birlikte aynı tribünde izledi.

Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kurulan erkek konfeksiyon atölyesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sercan Ayhan, Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edip Örücü ve Cezaevi Müdürü Ömer Ekinci tarafından açıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak'ın ismi verilen, cezaevi ve Türkiye İş Kurumu tarafından yaptırılan atölyede 20'şerli gruplar halinde toplam 40 mahkumun 30 hafta süreyle tekstil eğitimi alacakları belirtildi. Atölyede çalışan mahkumların, piyasaya satılmak üzere nevresim, iş elbisesi ve tulum üretimi yapacakları bildirildi. Toplam 25 konfeksiyon makinasının bulunduğu atölyenin 80 bin YTL'ye mal olduğu kaydedildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, cezaevindeki tutuklu ve hükümlüleri topluma kazandırmak, meslek sahibi yapabilmek amacıyla Türkiye İş Kurumu ile bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başsavcı Yalıncak, geçen yıl da cezaevindeki bayan mahkumlar için tekstil atölyesi açtıklarını hatırlattı.

Cezaevindeki atölye açılışının ardından, koğuşlar arasında düzenlenen ve 28 takımın katıldığı futbol turnuvasının final maçı yapıldı. Cezaevi bünyesindeki halı sahada, finale kalan B-11 ile A-5 koğuşu arasında oynanan karşılaşmayı protokol mensupları, tutuklu ve hükümlülerle beraber tribünden izledi. Karşılaşma sonunda rakibini mağlup ederek turnuva birincisi olan A-5 koğuşuna kupası Başsavcı Ünal Yalıncak tarafından verildi. Maç sonunda her iki takım oyuncuları protokol mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber