PTT çalışanları işe maske takarak başlıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Kırıkkale Başmüdürlüğü'nde çalışanlar, binada yapılan inşaat çalışması nedeniyle oluşan tozdan dolayı maske takarak işlerine başlıyor.

Mesainin başlamasıyla birlikte maske takmaya başlayan çalışanlar, toz olmadığı zaman maskelerini dolaplarına koyuyor. PTT binasının tadilatından dolayı maske takmak zorunda kalan işçiler ve memurlar, maskenin yanında soğuktan da etkilendiklerini söyledi.

Maske takarken bayan çalışanlar daha fazla zorlanıyor. Bayanlara iş arkadaşları yardımcı oluyor. İnşaattan dolayı maske takmak zorunda kaldıklarını belirten çalışanlar, "Kış ortasında işletmemizde süregelen çalışmalarla birlikte hergün toz yutmaya başladık. Sağlığımız korunmak için maske takıyoruz. Toz yüzünden bazı arkadaşlarımız hastalandı." şeklinde konuştu. Tadilat sebebiyle kaloriferinde atıl durumda olduğunu dile getiren çalışanlar, "Kışın ortasında tadilat olur mu.? Neden kışın yapıldı bilemiyoruz. Biran önce binanın yapılmasını bekliyoruz."diye konuştu.

PTT Genel Müdürlüğü'nün bütün Türkiye'de PTT binalarının onarımı için 28.11.2006 tarihinde ihaleye çıktığını ve Kırıkkale olarak aynı gün yaklaşık 560 bin YTL karşılığında müteahhitte verildiğini açıklayan Kırıkkale Başmüdürü Hidayet Öksüz, şunları söyledi: "Bina depreme dayanıksız ve bakımsız bir durumdaydı. Yıllardır binaya bir çivi dahi çakılmamıştı. En ufak bir depremde bina gidebilirdi. Bu olasılığı ortadan kaldırmak ve personelin güvenliğini attırmak için tadilata hemen başlandı. Beş katlı binada alt zemin güçlendirildi. Bütün katlar yenilenmeye başlandı. Yaklaşık 40 gün sonra bina eskisinden kat kat daha güzel olacak. Vatandaşlardan verilen sıkıntıdan dolayı özür diliyorum ve biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum"

Çalışan memur ve işçilere tozdan etkilenmemeleri için yaklaşık 100 adet toz maskesi aldıklarını açıklayan Başmüdür Öksüz, "Mesai başladığında çalışanlar tozdan etkilenmemesi için maske takıyorlar. Memur ve işçilerimiz biraz daha sabretsinler. Bütün çalışmamız onların daha iyi koşullarda hizmet etmelerini sağlamaktır."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber