TBB'nin Avukatlık Kanunu taslağına tepki

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Özgür Yılmazer, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) hazırladığı Avukatlık Kanunu yasa taslağı ile avukatların çoğunluğunun ''sermayenin ücretli köleleri'' haline getirileceğini öne sürerek, ''Bu yasa taslağını hazırlayanlar, meslektaşlarından özür dileyerek taslağı geri çekmelidirler'' dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi üyeleri, İzmir Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla TBB Başkanı Özdemir Özok adıyla yayınlanan yasa taslağını protesto etti.

Yılmazer, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, TBB'nin hazırladığı taslağın yasalaşması halinde avukatların eşit olmayan iki ''kasta'' ayrılacağını öne sürdü.

Bu taslak ile özellikle genç avukatların meslek kurallarına uymakla yükümlü olacaklarını, ancak baro üyesi olamayacaklarını, sicillerinin ayrı tutulacağını ifade eden Yılmazer, ayrıca barolarda seçme ve seçilme hakkına sahip olamayacaklarını söyledi. Yılmazer, yine aynı taslak ile genç avuktaların kendi adlarına vekaletname alamayacaklarını, işverenleriyle yaptıkları sözleşmelerin sona ermesi halinde ücretli avukatlar sicilinden ve de barodan kayıtlarının silineceğini öne sürdü.

Yılmazer, şunları söyledi:

''Özellikle ücretli avukatları hedefe koyarak onları plebleştiren, savunmanın bağımsızlığı, adil yargılanma ve savunma hakkını zedeleyen avukatlık mesleğinin bekasını sorgular hale getiren GATT, IMF, Dünya Bankası patentli bu saldırı ne hazindir ki avukatların meslek örgütü olan ve ulusalcılığı kimselere bırakmayan TBB marifetiyle uygulamaya sokulmaya çalışılmaktadır.

Savunma mesleğini kamusal bir hizmet olmaktan çıkarıp, avukatların büyük çoğunluğunu sermayenin ücretli köleleri haline getirmek isteyenler, böyle bir taslağı hazırlama pervasızlığını gösterebildikleri için, meslektaşlarımızdan özür dilemeli, ayrımcı ve cüretkar bu yasa taslağı tamamıyla geri çekilmelidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber