Başbakan: Kamuda çeteleşmeye fırsat vermeyeceğiz

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Ogün Samast'ın bayrak önünde çekilen fotoğrafı için net konuştu: ?Kurumlar içinde art niyetli olanlar var. Kamuda çeteleşmeye fırsat vermeyeceğiz. Kurumları birbiriyle vuruşturmak yanlıştır?

Başbakan Erdoğan dün cuma namazı çıkışı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerin en tartışmalı konusu Hrant Dink cinayetine değindi. Katil zanlısı Ogün Samast'ın yakalandığı gece "Atatürk'ün sözleri ve Türk bayrağı" önünde çekilen fotoğraflarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Başbakan Erdoğan'ın sözleri: l Basına yansıyan görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı. l Nerede, ne tür bir sıkıntı varsa, ki tüm kamuoyunu rahatsız eden, başta yönetim olarak, hükümet olarak bizleri rahatsız eden ne varsa, bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz.

DERİNLEMESİNE ARAŞTIRMA

l Kamuda, kendi kutsal değerlerini öne çıkararak hukukun üstünlüğünü hiçe saymak suretiyle örgütlenmeye, çeteleşmeye gitmek isteyenlere fırsat vermemenin gayreti içerisindeyiz. Tüm bu çalışmalarımızı bunun için yapıyoruz. l 58. ve 59. hükümetler döneminde, bir olay hariç, faili meçhul yoktur. Hepsinin failleri belli olmuştur. l Bu olayda da gördüğünüz gibi, yine 32 saat gibi kısa bir sürede yakalanmıştır. Ama biz bunu sadece faillerini yakalamak değil, acaba bunun uzantıları nelerdir, derinlikleri nelerdir, bunların üzerinde duruyoruz. l Trabzon'da başlatılan Samsun'da devam eden ve şu anda İstanbul'da da süren mülkiye müfettişlerinin çalışmaları, belki ileride başka illerde de yapılacak.

Jandarma ve polisi, kurumlarımızı birbiriyle vuruşturmak gibi bir gayretin içerisine girmek, büyük bir yanlıştır.

Ama kurumların içerisinde art niyetli olanlar, bu ülkenin değerlerine saygısız olanlar çıkabilir. Bu her ülkede var, bizim ülkemizde de muhakkak vardır.

BAĞLANTILAR OLABİLİR

Mesele bunları bulup çıkarmaktır. Biz bunları bulup çıkaracağız.

Ogün Samast'ın görüntülerinin kim tarafından medyaya sızdırıldığı soruşturma sonunda ortaya çıkar.

Dink cinayetiyle ilgili soruşturmayı sıkı tutarak, bundan önceki olaylarla da bazı irtibatların ortaya çıkartılması ve yeni belgelerin bulunması halinde yeniden yargı süreci başlar.

Ne silahlı kuvvetlerimizi, ne jandarmamızı lekeleyebiliriz. Ne de devletin herhangi bir kurumunu bu noktada lekeleyebiliriz. Bunlar yanlış şeylerdir.

BAŞKA ADIMLAR ATILABİLİR

Olayın faturası kime çıkacak diye düşünmeyin. Burada sürdürülmekte olan bir çalışma var. Bu çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için ilk defa yapılan şeyler değil. Bunlar yapılır. Merkeze alınır, başka adımlar atılır.

Trabzon'la ilgili gölgelemeye yönelik girişimlere müsaade etmemek için böyle bir adım attık. Başka yerlerde atılması gereken adımlar varsa, atarız. KIBRIS: Zaten orada her zaman devriye gezen gemilerimiz var. Bunlar olay oldu. Rutin dışı bir olay yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber