60 yaşında ballı memur

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapatılan Refah Partisi'nin kilit isimlerden Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın 60 yaşındaki kardeşi Aziz Yılmaz, kurumun ?30 yaşını aşmamış personel alımı? şartına rağmen, TSE'de göreve başlatıldı

28 Şubat sürecinde tepki çeken konuşmalarıyla Refah Partisi'nin kapatılmasında kilit isimlerden olan eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın kardeşi Aziz Yılmaz, herhangi bir sınava tabi tutulmadan, üstelik 60 yaşında devlet memuru oldu. Yılmaz, memur alımında Devlet Personel Başkanlığı'nın şartlarına rağmen, Ağustos 2006'da bu kurumda memur olarak işe başlatıldı. 1947 doğumlu Aziz Yılmaz, altı aydır, aylık bin 800 YTL maaş alıyor.

TSE, kardeş Aziz Yılmaz'ın atamasını yapmadan önce Devlet Personel Başkanlığı'na bir yazı yazarak, ?yeni alınacak personel için açıktan atama yapılıp yapılamayacağını ve yeni alınacak personelde KPSS'ye girmiş olma koşulunun aranıp aranmadığını? sordu.

KPSS'YE GİRMEDİ

Başkanlık da yanıtında, ?KPSS'de başarılı olanlar arasından alım yapılması kaydıyla, bu hususta kurumunuzun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre değerlendirmek suretiyle işe alınması gerektiği mütalaa edilmektedir? şeklinde bir cevap gönderdi. Aziz Yılmaz, Personel Başkanlığı'nın, ?KPSS'de başarılı olma? koşulunun arandığına dair yazısına ve personel alımındaki ?30 yaş sınırı?na rağmen, yapılan mülakatta yeterli görülerek ve TSE Başkanı Kenan Malatyalı'nın talimatıyla, 7 Ağustos 2006'da memur olarak işe başladı.

ÇİFT MAAŞLI

Turizm Yüksek Okulu mezunu olan Aziz Yılmaz, TSE'de 7'nci derece birinci kademe karşılığı aylık bin 800 YTL maaşla işbaşı yaptı. İki ayda bir çift maaş alacak olan Aziz Yılmaz'ın aylık ücreti ortalama olarak 2 bin 700 YTL olacak. Yaklaşık aydır TSE'nin Kocaeli Kalite Kampüsü'nde memur olarak görev yapıyor. Devlet memurlarında yaş haddinden emekli olma sınırı ise 65.

DAHA ÖNCE DE DANIŞMANDI

ŞEVKİ Yılmaz'ın 1947 doğumlu kardeşi Aziz Yılmaz, böylece 60 yaşında devlet memuru oldu. Aziz Yılmaz, 1997 yılında agabeyi Şevki Yılmaz'ın milletvekilliği döneminde de Adalet Bakanlığı'nda danışman olarak görev yapmıştı. Adalet Bakanlığı'nda müşavir kadrosunda çalışırken de 2 bin 900 YTL maaş alan Aziz Yılmaz, o dönem soru önergesiyle Meclis gündemine taşınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber