Zimmetçi bankacıya 8 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da, müşteri temsilcisi olarak çalıştığı bankanın 14 müşterisinin hesabından 574 bin YTL'yi 4 yıl içinde zimmetine geçiren 38 yaşındaki Ayhan Özdemir, tutuksuz yargılandığı mahkeme tarafından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki ifadelerinde zimmetine geçirdiği paraları Rus sevgilisiyle birlikte tatil beldelerinde harcadığını söyleyen Özdemir, cezaevine konuldu.

Samsun'da bir bankanın Çiftlik şubesinde 1993 yılından itibaren müşteri temsilcisi olarak çalışan Ayhan Özdemir, iddiaya göre, 1999 ve 2003 yılları arasında, uzun vadeli hesapları bulunan 14 banka müşterisine ait 574 bin YTL'yi açtığı sahte hesaplara transfer edip daha sonra zimmetine geçirdi. Ortadan kaybolan Özdemir, 2003 yılının kasım ayında İzmir'de yakalandı. Önce İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Özdemir, mahkemenin ?görevsizlik' kararı vermesi üzerine Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. ?Zimmet' suçundan Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1.5 yıl tutuklu olarak yargılanan Ayhan Özdemir, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Bugün karar duruşması için hakim karşısına çıkan Ayhan Özdemir, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, şöyle ifade verdi:

?Kredi kartı borçlarımı kapatmak için böyle bir iş yaptım. Baktım anlaşılmıyor. Devam ettim. Lüks yaşayan insanlara heves ediyor, onlar gibi yaşamak istiyordum. İzmir'de Nelli adlı kadın arkadaşım vardı. Cuma günü parayı alıp, haftasonununda İzmir'e gidiyordum. Birlikte tatil yapıyorduk. Bu zaman içinde kendisine 60 bin dolar para vermişimdir. Kendisi fuhuştan kazandığı ve benim verdiğim paralardan biriktirerek İzmir'de iki daire aldı. Ben tatildeyken bir müşteri hesabından para çekmek isteyince olay ortaya çıktı. Ben de İzmir'e Nelli'nin yanına taşındım. Ama param bitince o da beni terk etti. Huzurum kaçmıştı. Ben de gidip polise teslim oldum. Çok pişmanım.?

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Ayhan Özdemir'e ?zimmet' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Özdemir tekrar cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber