YÖK'ün intikamı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 05:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çorapçıoğlu, YÖK'ten 1.2 milyon YTL'yi bulan alacağını isteyince en çok oyu almasına rağmen üçüncü kez dekan olarak atanmadı

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun en çok oyu almasına rağmen tekrar aynı göreve getirilmemesinin altından YÖK'ten fakültenin 1.2 trilyona ulaşan alacağını istemesinin olduğu ortaya çıktı. Çorapçıoğlu YÖK'e bir mektup yazarak borcunu ödemesini isteyince ataması yapılmadı.

Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu 13 Aralık 2006'da YÖK'e bir mektup yazarak, fakülte hastanelerinde tedavi gören YÖK ve YÖK'e bağlı kurumlarda çalışan personelin tedavi masraflarının 1.244.484.20 YTL'ye ulaştığını hatırlattı. Çorapçıoğlu kurumun ödeme sorunu nedeniyle acil gelire ihtiyacı bulunduğunu belirterek, borçların ödenmesini istedi. Çorapçıoğlu bu mektuba bir de borç listesini faturalarla birlikte ekledi.

YÖK'E PROTESTO

ANCAK bu mektup YÖK'ü kızdırdı. Mektuba hemen cevap vermek yerine kısa süre sonra yapılacak atamalar beklendi. Geçen aralık ayının ikinci yarısındaki dekanlık seçimlerinde en yüksek oyu alan Çorapçıoğlu, mektubun faturasını ağır ödedi. YÖK Genel Kurulu Çorapçıoğlu yerine Prof. Dr. Erol Özdiller'i atadı. Karara tepki gösteren hastane yönetiminden 15 kişi istifa ederek Çorapçıoğlu'na destek verdi. Özdiler de göreve başlamadan istifa etti.

BORCA İTİRAZ ETTİ

YÖK, Çorapçıoğlu'nun sonunu hazırlayan mektuba, koltuğu boşalttıktan sonra cevap verdi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'a 19 Ocak'ta gönderdiği yazıda borç listesine itiraz etti. Eşme yazısında; yükseköğretim kurumlarının, YÖK ile yazışmaları rektör veya rektör vekili aracılığıyla yapması gerektiğini belirterek, dekanlığın muhatapları olmadığı mesajını verdi. Eşme, Çorapçıoğlu'nun mektubunun değerlendirilmesi ve gereğinin yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber