Sahte belgelerle SSK'yı 800 bin YTL dolandırmışlar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü, SSK'da "Neşter-3" operasyonu başlattı. Sahte doktor raporları ve reçetelerle SSK'yı 800 bin YTL dolandırdığı öne sürülen bir medikal firma ile sahteciliğe göz yummakla suçlanan SSK bürokratlarına operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği dedektiflerince, üç ay önce mahkeme kararı ile ortopedi malzemeleri satan bir medikal firmasının yöneticileri ile SSK bürokratlarının telefonları takibe alındı. Dinleme sonucu, firma yöneticileri ile bürokratların ilişkisini ortaya koyan konuşmaları tek tek belirlendi. Mali polis, dün savcılığın talimatı ile bir medikal firması ile SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'ne eşzamanlı operasyon yaptı. Polis baskınında firmanın yöneticisi ve çalışanı 6 kişi gözaltına alındı. SSK'daki baskında ise ödemelerden sorumlu Sağlık İşleri İl Müdür Yardımcısı C.Ö. ile ödeme şefi L.B. gözaltına alındı. Medikal firmasından alınan bilgisayar ve belgelere incelenmek üzere el konuldu. Yapılan aramada Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Ortopedi Kliniği'nde görevli bazı doktorlara ait sahte kaşeler bulundu.

SSK soruşturmasında, firmanın 2. Ortopedi Kliniği'nde ameliyat olmuş gibi gözüken 80 hayali SSK'lıya Dualmesch adlı yara bandı satmış gibi SSK'ya fatura ettikleri ve bunları tahsil ettikleri öne sürülüyor. Sahte rapor ve reçetelerle 2006'da SSK'dan 800 bin YTL para tahsil edildiği öne sürülüyor. Evraklar üzerinde yapılan detaylı incelemede, ameliyat yapılmış gösterilen hayali her bir hasta başına 10 bin YTL'lik yara bandı satılmış gibi faturalar düzenlendiği belirlendi. SSK'lı hastalara ait sahte belgelere dayalı faturaları ödeyen Sağlık İşleri İl Müdür Yardımcısı C.Ö. ile şef L.B.'nin de bunun karşılığında firmadan menfaat sağladığı iddiaları araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber