184 devlet başkanı İstanbul'da buluşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009'da İstanbul'da yapılacak olan Dünya Bankası-IMF Guvarnörler toplantısının Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı açısından önemli bir fırsat olacağını bildirdi.

Devlet Başkanları NATO'nun 2004 yılındaki toplantısında İstanbul'da bir araya gelmişti.

Başkana Erdoğan'ın konuyla ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, Hazine Müsteşarlığı koordinasyonunda sürdürülecek hazırlıklara, sivil toplum örgütlerinden medyaya kadar bütün kurum ve kuruluşların destek vermesi istendi. Dünya Bankası-Uluslararası Para Fonu(IMF) 2009 Yılı Guvernörler Toplantısı 6-7 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Hazırlık çalışmaları Hazine Müsteşarlığı koordinasyonunda Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankası, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın aktif katılımıyla yürütülecek. Başbakan Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede, yapılacak çalışmalarda azami gayret ve özen gösterilmesi, bu kuruluşlara her türlü desteğin de verilmesi istendi. Genelgede, Türkiye'nin bu büyük organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yapabilmesi için ilgili bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatları, ekonomi yönetiminden sorumlu kurum ve kuruluşlar, yerel idareler, medya organları, sivil toplum örgütleri ve ilgili diğer tüm birimler düzeyinde üç yıl öncesinden başlanmak üzere üst düzey bir işbirliği ve koordinasyon gerektiği vurgulandı. Genelgede, toplantıya ilişkin şu görüşlere yer verildi:

184 DEVLET BAŞKANI KATILACAK

"Yıllık toplantılara adı geçen kuruluşlara üye 184 ülkeyi temsil eden devlet başkanı, başbakan, bakan ve merkez bankası başkanı düzeyinde resmi yetkili katılıyor. Toplantılar aynı zamanda uluslararası finans kuruluşlarının en üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği bir platform olma niteliği taşıyor. Uluslararası medya tarafından da yakından takip edilen toplantılara yoğun bir katılım olmakta ve katılımcı sayısı on bini aşmaktadır. Toplantının ülkemizde gerçekleştirilecek olması son dönemde elde edilen somut ekonomik ilerlemelerin uluslar arası ekonomi ve finans çevrelerine daha yakından tanıtılması ve ülkemizin uluslararası prestiji açısından büyük önem taşımaktadır. Bu toplantı kültür ve turizm boyutu ile ülkemizin ve İstanbul'un tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber