Aşçı ve eşi, yeni kadro verildiği için çıkarılmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARTVİN'de, Vali Cengiz Aydoğdu'nun folyoda yumurtalı sucuk-pastırma isteğini yerine getiremeyen aşçı ile eşinin Polisevi'ndeki işlerinden çıkartılmaları haberiyle ilgili olarak Artvin Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Emniyet Müdürlüğü, sözleşmeli işçilere yeni kadro verilmesi nedeniyle kadro fazlalalığı oluşması sonucu aşçı ve eşinin tazminatları da ödenerek işten çıkarıldıklarını belirtti.

Artvin Emniyet Müdürlüğü' nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, son iki ay içinde 10 teknisyen, teknisyen yardımcısı ve aşçı kadrosu verildiği belirtilerek, ?Daha önceki dönemin personel ihtiyacından ötürü Polisevi'nde sözleşmeli olarak çalışan 2 personelin sözleşmeleri, oluşan kadro fazlalığı nedeniyle, devletin zarara uğratılmaması ve sorumlu duruma düşülmemesi için, tazminatları da ödenerek feshedilmiştir? denildi

OLAYIN GEÇMİŞİ

Artvin Polisevi'nde aşçı olarak çalışan Mehmet Güner (34), 14 Ocak Pazar günü izinli olmasına rağmen Vali Cengiz Aydoğdu yemeğe geldiği için Polisevi'ne çağrıldı. Güner'e, Vali Aydoğdu'nun, folyoda yumurtalı sucuk-pastırma istediği söylendi. Ancak aşçı Güner, bu yemeği yapmayı bilmediğini belirtince bunun üzerine Vali Aydoğdu, yanına çağırdığı aşçıya yemeğin yapımını anlattı. Güner de bunun üzerine tarif edilen şekilde yemeği yaparak Vali Aydoğdu'ya servis yaptırdı. Ancak yemeği beğenmeyen Vali Aydoğdu geri gönderdi ve aşçının yanına gelmesini istedi. Azar işiteceğini düşünen aşçı ise valinin yanına gitmedi. Restorandan sorumlu polis memuru Sami Şahin'den azar işittikten sonra evine giden Mehmet Güner ve eşine, ertesi gün Polisevi'nin zarar ettiği, ücretlerinin ağır geldiği belirtilerek sözleşmelerinin fesh edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber