'Belediyelerin diplomasi faaliyetleri ülkenin tanıtımına katkı sağlıyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dış politika sadece dışişleri bakanları, başbakanlar ve cumhurbaşkanlarının yürüttüğü bir alan değil, bu alanda sivil toplum örgütlerinden çok faydalanıyoruz. Belediye başkanlarından da büyük destek görüyoruz. Belediye başkanlarının arazide yürüttüğü diplomasi faaliyetleri ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2017 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Belediyelerin diplomasi faaliyetleri ülkenin tanıtımına katkı sağlıyor'

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dış politika sadece dışişleri bakanları, başbakanlar ve cumhurbaşkanlarının yürüttüğü bir alan değil, bu alanda sivil toplum örgütlerinden çok faydalanıyoruz. Belediye başkanlarından da büyük destek görüyoruz. Belediye başkanlarının arazide yürüttüğü diplomasi faaliyetleri ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor." dedi.

AK Parti Genel Merkezince düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi Turizm Bölgesi'nde bulunan bir gerçekleştirildi.

Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyük Türkiye'ye yakışır, çok yönlü, proaktif bir dış politika izlemeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 10 gün önce Tanzanya, Mozambik, Madagaskar'ı kapsayan bir Afrika turuna çıktıklarını anlatan Çavuşoğlu, hemen arkasından Arjantin, Paraguay, Dominik ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika turunu gerçekleştirdiklerini, döner dönmez de Avrupa içinde seyahatleri yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

Ankara'da da cumhurbaşkanları, başbakanlar, dışişleri bakanları, uluslararası örgütlerin temsilcilerinin ağırlandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Dün ise BM Genel Sekreteri göreve geldikten sonra ikinci ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Bu bir tesadüf değildir. Genel Sekreteri New York'ta ilk ziyaret eden Dışişleri Bakanı da ben oldum." diye konuştu.

Önümüzdeki hafta da yoğun bir diplomasi içinde olacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'a gideceklerini, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ile G20 toplantısına katılacaklarını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Daha sonra Münih Güvenlik Konferansı'na katılacağız. Sayın Başbakanımız ABD Başkan Yardımcısı ile görüşecek. Elbette bu çok yönlü dış politikayı güçlü Türkiye sayesinde gerçekleştiriyoruz." dedi.

Dış politikanın sadece dışişleri bakanları, başbakanlar ve cumhurbaşkanlarının yürüttüğü bir alan olmadığını, bu alanda sivil toplum örgütlerinden çok faydalandıklarını, belediye başkanlarından da büyük destek gördüklerini ifade eden Çavuşoğlu, belediye başkanlarının arazide yürüttüğü diplomasi faaliyetlerinin ülkenin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurguladı.

- Ukrayna ile vizelerin kalkması

Vizelerin kalkması, pasaportsuz seyahat için Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Dün Ukrayna'daydık. Ukrayna ve Türkiye arasında pasaporta ihtiyaç duymadan, sadece kimlik kartlarıyla seyahatin sağlanması için mutabakat sağladık. Ayın 14'ünde Ukrayna Başbakanı Ankara'ya gelecek. Sayın Başbakanımızla Ukrayna Başbakanı huzurunda mutabakatı imzalayacağız. Bu şu demektir: Geçen yıl yüzde 48 artan Ukrayna'dan gelen turist sayısı daha da artacak ve bir yıl içinde 1,5 milyon kişiye ulaşacak. Tüm bu çalışmaları şehirlerimize daha fazla turist gelsin, şehirlerimiz kalkınsın, ülkemiz kalkınsın diye yapıyoruz."

- "Teröristlerin korkulu rüyası"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gece gündüz Türkiye'nin huzuru ve refahı için çalıştığını ifade eden Çavuşoğlu, "Her gün başka bir şehirde, uyku haram ona. Ama kendisi teröristlerin de korkulu rüyası oldu." diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasını "16 Nisan'da referandum da 'Ben de varım' diyorum, siz de var mısınız?" sözleriyle tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber