Öğretmelerin de olduğu 150 kişinin yargılanmasına devam edildi

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye oldukları ve aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 69'u tutuklu, 150 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2017 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmelerin de olduğu 150 kişinin yargılanmasına devam edildi

Gaziantep Bölge Adliyesinde bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çeşitli okullarda öğretmenken meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar, savunmalarını yaptı.

Tutukla sanıklardan eski öğretmenler Abdullah Y, Abdullah F, Ahmet Ç, Ahmet Ö, Ali D, Ayhan G. ve Cemil Y, silahlı terör örgütüne üye oldukları, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt yöneticisi olduklarına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğunu öne sürdüler.

Legal olarak kurulan ve örgütü yakınlığıyla bilinen sendikaya üye olduklarını, yine legal olarak kurulan bir bankada hesap açmakla suçlandıklarını öne süren sanıklar, bu legal kuruluşlarda faaliyette bulunmanın suç olmadığını savundu.

Sanıklar, örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullanmadıklarını ve telefonlarına indirmediklerini ve kim tarafından indirildiğini de bilmediklerini öne sürüp tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, verilen 20 dakikalık aranın ardından, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Hasan Özkal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber