İstanbul'da trafiğe belediye nihayet el koydu! Yolu tıkayan 22 minibüs, trafikten men edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile trafik polislerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda 22 minibüse 3 ile 15 gün arasında trafikten men cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, E-5 kara yolunun Cevizlibağ-Küçükçekmece arasındaki özellikle yan yollarda yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtilerek, trafik akışını sağlamak amacıyla yoğun saatlerde zabıta memurlarının duraklarda görev yapmaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, zabıta ekiplerinin, trafik polisiyle birlikte yaptığı bu çalışmalarda, ''trafikte uygunsuz hareket eden minibüslere ceza uygulamasının'' başladığı ifade edilerek, şöyle denildi:

''Uygunsuz yerlerde indirme-bindirme yapan, durakları işgal eden, trafiğin akışını aksatan minibüsler, zabıta ve polis tarafından tespit ediliyor. Önce uyarılan ve kayda geçirilen minibüs sürücüleri aynı hatayı ikinci veya üçüncü defa tekrarladığında ceza uygulanıyor. Yapılan çalışmalarda son bir haftada tespit edilen 20 minibüs üç gün, 2 minibüs de 15 gün süreyle encümen kararıyla trafikten men edildi. Minibüslerin uygunsuz hareketlerinin yeniden tespit edilmesi durumunda trafikten men cezası bir aya kadar uzatılıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber