TOKİ'den taksit açıklaması: Artış oranlarında değişiklik yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), taksit ödemelerinde uygulanacak artış oranı konusunda, Başbakan Erdoğan'ın müdahalesi üzerine yaptığı indirime açıklık getirildi.

''Artış oranları konusundaki indirim nedeniyle, ödemelere aracılık eden bazı banka şubelerinin tahsilatta tereddüt ettiği'' yolundaki şikayetler üzerine, TOKİ, bir açıklama yaparak, taksit ödemelerine ilişkin artış oranlarında başka bir değişikliğin söz konusu olmadığını'' bildirdi.

TOKİ'nin açtığı konut kredileri ile idarece inşa ettirilerek, geri ödemeleri memur maaş artış oranına endeksli olarak satılan taşınmazların geri ödemelerine 2007 yılı birinci altı ayında uygulanacak faiz, taksit ve borç bakiyelerinin ayarlama oranının yüzde 4,88 olarak belirlendiği hatırlatılan açıklamada, konuyla ilgili olarak aracı bankalara 16 Ocak'ta yazılı talimatlar gönderildiği vurgulandı.

Açıklamada, ''16 Ocak 2007 itibariyle yüzde 4,88 olarak bildirilen oranda, değişiklik ya da indirim yapılmasının söz konusu olmadığı'' da belirtildi.

TOKİ yetkilileri, banka şubelerindeki sorunun tamamen iç iletişimden kaynaklanmış olabileceğini belirtiyorlar.

TOKİ, Maliye Bakanlığı ve TÜİK'ten görüş alarak, 2007 yılı için taksit artış oranını memur maaş artış oranını dikkate alarak, Ocak ayı başında yüzde 8.38 olarak belirlemiş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bunun ''genel artış oranı olmadığı'' yönündeki uyarısı üzerine, artışı yüzde 4,88'e düşürmüştü. Artış oranındaki değişiklik, 16 Ocak'ta bankalara bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber