Alışverişlerde fiş almama yaygınlaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı, belge düzenine dönük arayışlarını sürdürürken, alışverişlerde fiş almama alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor.Çeşitli Vergi Dairesi Başkanlıklarının yaptığı anketler, vatandaşların da, satıcıların da, fatura-fiş konusunda hiç duyarlı davranmadığını ortaya koydu.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının gerçekleştirdiği "Alışverişlerden Sonra Belge İsteme Alışkanlığı" araştırmasına göre, eğitim seviyesinin yüksek olduğu, memur şehri Ankara'da bile her 100 vatandaştan sadece 54'ü alışverişlerde düzenli şekilde fiş istiyor.

Bu arada Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların alışverişlerde fatura-fiş almalarını teşvik etmek ve onları vergi konusunda bilinçlendirmek amacıyla hazırlanacak reklam filmlerinde yer alacak ismi henüz netleştiremedi.Daha önce bir televizyon dizisinde Gaffur tiplemesiyle yer alan Peker Açıkalın'ı reklam filminde oynatmak isteyen Gelir İdaresi, diğer bazı dizi yıldızları ve tiyatrocuları da listeye aldı. Ancak, bu konudaki görüşmeler, 19-23 Şubat tarihleri arasında kutlanacak Vergi Haftasının sonrasına bırakıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, televizyon dizilerinde vatandaşlara vergi sorumluluklarını hatırlatan mesajlar verilmesi için de harekete geçti.Gelir İdaresi Başkanlığı ayrıca, Vergi Dairesi Başkanlıklarına da bir yazı göndererek, çocuklara yönelik "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" kampanyaları düzenlenmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber