TÜİK: Türkiye genelinde 12 milyon kişi sisteme kaydedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarının devam ettiğini ve adreslerin standart hale getirildiğini, Türkiye genelinde 12 milyon kişinin sisteme kaydedildiğini bildirdi.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, çalışmalar kapsamında öncelikle Türkiye'deki bütün adreslerin standartlaştırıldığı ve adres karmaşasına son verildiği ifade edildi.

Belediye ve il özel idarelerinin, sorumluluk alanlarındaki tüm adresleri, Adres ve Numaralama Yönetmeliği uyarınca numaralandırdığı ve bu adresleri TÜİK tarafından geliştirilmiş olan Ulusal Adres Veritabanı'na aktarmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, adres bilgilerini Ulusal Adres Veritabanına aktarma işlemini bitiren 81 ildeki bütün hanelere TÜİK görevlilerinin gittiği ve bu adreslerde yaşayan vatandaşların yerleşim yeri adreslerini MERNİS kayıtlarıyla eşleştirdiği ifade edildi. Açıklamada, bugün itibariyle Türkiye genelinde 12 milyon kişinin MERNİS kayıtları ile eşleştirildiği de kaydedildi.

TÜİK görevlilerince hanelerde yaşayan kişilerin kayıt edildiği ve her bir adres için önceden hazırlanan Hanehalkı Bilgi Formunun o adreste ikamet eden yetişkin bireylerden biri tarafından ''Bu formdaki bilgiler tarafımdan verilmiş olup, doğruluğunu taahhüt ederim'' ibaresi ile imzalandığı belirtildi.

ÇALIŞMA BÜTÜN KÖYLERDE VE 7 İLDE TAMAMLANDI

Açıklamada, Ocak ayı sonu itibari ile Türkiye genelindeki tüm köylerde ve Nevşehir, Niğde, Aksaray, Çankırı, Sinop, Karabük ve Kastamonu illerinin genelinde hane ziyaretlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Türkiye'de 6 aydan fazla süre ile ikamet eden yabancı uyruklular için de ayrı bir veritabanı oluşturulduğu belirtilen açıklamada, böylelikle yabancı uyrukluların nüfus hareketleri içindeki yerinin de tespit edilebileceği ifade edildi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ikamet bilgilerinin konsolosluklar yoluyla ülke ve şehir bazında tespit edildiği ve sisteme kaydedildiği belirtilen açıklamada, sistem hayata geçtikten sonra başta belediye hizmetleri, okul, sağlık, sosyal yardım, adli ve idari tebligatlar, elektrik, doğal gaz gibi bütün kamu hizmetlerinde vatandaşların bu veri tabanındaki adres ve kimli bilgilerinin esas alınacağı da bildirildi.

Açıklamada, bütün muhtarlıklara duyuru asıldığı da ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber