YYÜ Anne Oteli'nde 'bebek eğitimi'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YYÜ YENİDOĞAN ÜNİTESİ'NDE TEDAVİ GÖREN BEBEKLERİN ANNELERİ DE EĞİTİLİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversite (YYÜ) Yenidoğan Ünitesi'nde uzun süre tedavi gören bebeklerin anneleri hemşireler tarafından otel odasında eğitiliyor.

Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ercan Kırımi, annelerin kalabilmesi için açtıkları "Anne Oteli"nde şimdi de eğitim desteği verilmeye başlandığını söyledi. Bebeklerini emziren ve bakımlarını yapan anneler boş zamanlarda, görevlendirilen hemşireler tarafında otel odasında beslenme, vitamin kullanımı ve bebek bakımı gibi konularda bilgilendiriliyor. Uygulamalı olarak verilen eğitimde anneler, süt pompası, bebek setleri ve broşür gibi materyallerden ücretsiz olarak yararlanıyor.

Eğitim alan annelerin bebeklerinin günlük yüz temizleme ve göbek bakımı gibi işleri kendileri yaptığını ifade eden Doç. Dr. Kırımi, "Annelerin bebeklerine daha fazla zaman ayırması için ve rahat etmeleri için Türkiye'de bir ilk olan "Anne Oteli"ni açtık. Her gün 3 öğün ücretsiz olarak yemek verilen anneler düzenli olarak gelerek bebeklerinin emzirme imkanına kavuştular. Boş zamanlarını otel odasında geçireceklerine görevlendirdiğimiz hemşireler tarafından çeşitli konularda bilgilendiriliyorlar. Geçen yıl tedavi gören yaklaşık 500 bebeğin annesine bu tür eğitimi verdik. Bu yıl da eğitimlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Otelde bulunan yaklaşık 30 anneye her gün birkaç saat eğitim veriliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber