Ameliyatta doktor hatası iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, safra kesesindeki taşı aldırmak üzere Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan genç kadının, doktor hatası sebebiyle öldüğü iddiaları herkesi yasa boğdu.

Edinilen bilgiye göre, 29 Ocak tarihinde Gelibolu Devlet Hastanesi'nde safra kesesindeki taşı aldırmak üzere doktor Adem S. tarafından ameliyat olduğu belirtilen Bahar Kamçık (26), 2 gün sonra durumunun ağırlaşması üzerine ilk önce Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan muayenenin ardından, durumunun ciddi olduğunun belirlenmesi üzerine, İstanbul Vakıf Guraba Hastanesi'ne sevk edien genç kadın, buradaki tetkiklerin ardından Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne acil olarak sevk edildi. Bahar Kamçık, Çapa'da yapılan müdahalelere rağmen 12. gün sonra hayata gözlerini yumdu.

Acı haberi alan yakınları şoka girdi. Bahar Kamçık'ın eşi Önder Kamçık (30), eşinin basit bir taş aldırma ameliyatı ile hastaneye yattığını, yapılan yanlış müdahale sonrasında gelişen olaylar dolayısı ile hayatını kaybettiğini ileri sürerek, "Eşim ameliyattan çıktıktan 2 gün sonra ağırlaşınca, ameliyatı yapan doktor Adem S. eşimin idrar yollarında problem olduğunu ve Edirne Tıp Fakültesi'ne sevk edeceğini söyledi. Oysa bize yaptığı hatayı söylemeyerek, eşimi ameliyattan sonra 2 gün tutarak, boşu boşuna vakit kaybettirdi. Biz gerçeği bilmeden Edirne'ye, oradan Guraba'ya ve en sonra Çapa'ya gittik. Eşimin durumu burada daha da ağırlaşınca, eşimin ağabeyi Tuncay Okyay, Adem S. adlı doktora giderek, kardeşinin durumunun çok ciddileştiğini, bizden sakladığı bir şey varsa söylemesini istedi. Bunun üzerine doktor ameliyat sırasında hata yaptığını kabul ederek, üzüntü duyduğunu ve bu durumu da hastayı sevk ettiği Edirne ve Çapa'daki doktorlara bildirdiğini söylemiş. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Eşimin vasiyeti var. Ölmeden önce bize, 'Benim durumum iyi değil. Hakkınızı helal edin, ama hakkımı da arayın' dedi. Biz de şimdi hakkımızı, kanuni yoldan arayacağız'' diye konuştu.

Bahar Kamçık'ın Adli Tıp'tan gelen naaşı, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları içinde Aleaddin Kalfa Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazına Belediye Başkanı Cihat Bingöl, eski Belediye Başkanı Turhan Mildon, Kamçık'ın yakınları, komşuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan doktor Adem S.'nin ise yıllık izin alarak ilçeden ayrıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber