AKP ile CHP arasında imza kavgası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti ile CHP arasındaki 'sahte imza' kavgası büyüyor. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un oy pusulalarının adli tıpta incelettirilmesi için TBMM Başkanlığı'na başvurmasının ardından, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de Meclis Başkanı Bülent Arınç'a mektup yazarak, CHP'li vekillerin devam çizelgelerini istedi.

Akgün, "CHP'de senede 3-5 defa Meclis'e uğrayan milletvekilleri var. Meclis'e devamsızlığı adet edinen bu milletvekillerinin, vekillerinin düşürülmesini talep edeceğim" dedi. CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun 14 Şubat'taki birleşiminde Başkanlık Divanı'na pusula gönderen ancak salonda bulunmayan AK Parti milletvekilleri için harekete geçmesi ardından iktidar partisi de karşı atağa kalktı. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bugün TBMM Başkanı Bülent Arınç'a bir mektup yazarak, CHP milletvekillerinin Meclis'e devam çizelgelerini istedi. Akgün mektubunda, CHP'li Anadol tarafından 14 Şubat tarihli oturumda yoklama kağıdı ile ismi okunup, o anda salonda bulunmayan 27 milletvekilinin sahte oy kullandığı yönünde beyanı ve başvurusunun olduğuna atıfta bulunarak, o gün yapılan saat 14.02 ve 14.23'deki oylamalarda Genel Kurul'da olduğunun Meclis kayıtlarında belli olduğunu ifade etti. Sadece son oylamada kağıt olarak oyu kallandığını ancak isminin okunması sırasında Genel Kurul dışında olduğu için yol sayıldığını dile getiren Akgün, Meclis çalışmalarının siyasi hoşgörü ve nezaket çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.

Siyasi çalışmaların sadece Genel Kurul çalışmalarından ibaret olmadığına işaret eden Akgün, milletvekillerinin Genel Kurul çalışırken aynı zamanda komisyonlarda faaliyet gösterdiklerini, seçmenleriyle görüştüğünü, kulislerde bakan ve diğer milletvekilleriyle görüşmeler yaptığını hatırlattı. Bazı milletvekillerinin de siyasi partilerin muhtelif etkinliklerine katıldığını, bu nedenle genel kurul çalışmalarının zaman zaman aksatıldığını ifade eden Akgün, muhalefet partisi sözcülerinin konuyu bu anlamda çarpıtmaya çalıştıklarını bildirdi.

TBMM İçtüzüğü'nün 135. ve 138.maddesinin üyeliğin düşmesi hükmünü düzenlediğini anlatan Akgün, bu hükümlere göre Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak 1 ay içinde toplam beş birleşim günü katılmayan milletvekilinin üyeliğinin düştüğünü bildirdi. Akgün, "Meclis çalışmalarında çoğu zaman CHP'li birçok milletvekilini görmemekteyiz. Hatta bazı milletvekillerinin senede 3-5 defa Meclis'e uğradıklarını biliyoruz. Bu durumda, bu milletvekillerinin milletvekilliğinin düşmesi sözkonusudur. Bir an için mazeretli kabul edildikleri kabul edilse bile, bu mazeretin aylarca Meclis'e uğramamayı haklı kılmayacağı görülmektedir" dedi. Akgün, mektubunda Meclis'e devamsızlığı adet edinen CHP'li vekillerin, milletvekilliklerinin düşürülmesini talep edeceğini, bu nedenle Meclis İçtüzüğü hükümleri dikkate alınmak suretiyle CHP milletvekillerinin Meclis'e devam çizelgesinin gün, ay, yıl gibi somut rakamlarla kendisine bildirilmesini istedi. Akgün, Arınç'a yoklama tutanaklarını da iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber