Fişleme konusu bana gelse yargıya intikal ettiririm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemil Çiçek, eski bakan Güzel'in fişleme ile ilgili iddiaları üzerine yeni ceza kanununda bu tip faaliyetlerin hangi usullere göre yapılacağının belirlendiğini söyleyerek: "Bana böyle bir konu geliyorsa ben bunu doğrudan doğruya yargıya intikal ettirmiş olurum." dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamanın ardından bir gazetecinin ''Eski siyasilerden Hasan Celal Güzel, dönemin Jandarma Genel Komutanı'nın, dönemin bazı bakanlarını, milletvekillerini, bürokratlarını fişlediğini ileri sürüyor, bu konuda bir bilginiz var mı? 2002-2004 yılları arasında diyor, AK Parti hükümetini de ilgilendiren bir yönü var bu konuda bir değerlendirmeniz var mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Yeni ceza kanununda bu tip faaliyetlerin hangi usul ve esaslara göre yapılacağı belirlenmiştir bunun dışına çıkan her türlü izleme takip ya da başka türlü çabalar yasa dışıdır.

Bana böyle bir konu geliyorsa ben bunu doğrudan doğruya yargıya intikal ettirmiş olurum. Dolayısıyla uygun bir takip, bir izleme söz konusu değilse yani açıkçası bir mahkeme kararına dayanmıyorsa bu tip faaliyetler hukuken delil teşkil etmediği gibi yasa dışıdır. Herhalde bu makale okunduğunda da ilgili yargı kurumları kendi yönünden bir işlem başlatmış olmaları gerekir dolayısıyla benim o konuda bilgim yok ancak geçen bir televizyon konuşmasında, birkaç gün evvel böyle bir iddiayı Hasan Celal Güzel'den dinledim televizyon kanalında, bugün de anladığım kadarıyla makale konusu olmuş. Bunlar hepsi yargı incelemesine tabi konulardır, iddialardır, gereğini ilgili yargı makamları yapacaktır.

Şunu herkesin bilmesi lazım usulüne göre alınmış bir mahkeme kararı, hakim kararı olmadan yapılan her türlü dinleme, takip, vesaire yasa dışıdır dolayısıyla hiç kimsenin de yasaların dışına çıkarak bir işlem yapma imtiyazı yoktur.''

"SEÇİMLER 4 KASIMDA"

Çiçek, ''Seçimin erkene alınması gündeme geldi mi?'' sorusunu yanıtlarken, konunun, Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olmadığını bildirdi.

İçinde bulunduğumuz yılın seçim yılı olması sebebiyle konunun çok sık konuşulacağını anlatan Çiçek, Yüksek Seçim Kurulu'nun 4 Kasım gününü seçim günü olarak belirlediğini söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:

''Seçim zamanında yapılabilecektir, yapılması gerekmektedir. 25 yaş konusu tartışmalı bir konudur, hukukçular ve siyasetçiler tartışabilir. Biz hükümet olarak, parti olarak, 25 yaşını bitirmiş olanların seçilme hakkını ilgili Anayasal düzenlemeleri yaparken arzu ettiğimiz şey; katılımı arttırmaktı, siyaseti daha dinamik bir yapıya kavuşturmaktı. Seçilme yaşının 25'e düşürülmesinde fayda vardı, bir seçim yapılacaksa bu hakkın verilmesi gerekmektedir aksi takdirde 25 yaşa indirmenin bu seçimler açından pratikte bir faydası yoktur.

Normal şartlarda seçim aksine bir karar olmadığı için 4 Kasım'da yapılacaktır.''

Çiçek, ''2007 yılında seçim konusunda birçok konuşma geçebileceğini dolayısıyla 'bu ne anlama geliyor', 'şu ne anlama geliyor' diye vakit kaybedilmemesi gerektiğini'' söyledi. Çiçek, ''Aksine bir karar alınır mı o da şimdi gündemde değil'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber