Maliye'deki köstebek Erdoğan'ı 'merkez'den de sorgulamış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunun, aralarında devlet görevlileri, siyasiler, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin Vergi Dairesi Otomasyon Projesindeki (VEDOP) kayıtlara girilerek, usulsüz şekilde sorgulandığını ortaya çıkarmasının ardından başlatılan soruşturma 2 koldan devam ediyor.

Soruşturma Komisyonu'nun incelemeleri sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik Teftiş Kurulu merkezden herhangi bir sorgulama yapılmadığı belirlendi. Erdoğan için ise sisteme Teftiş Kurulundan da girildiği anlaşıldı.

ZİRVEYE BİLGİ YAZISI: Soruşturma Komisyonu, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Baykal'ı, birer resmi yazı ile usulsüz sorgulama konusunda da bilgilendirdi. Soruşturmanın hassasiyetle sürdürüldüğü belirtilen yazıda, soruşturma sonucu ortaya çıkan netice konusunda da bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

TEKNİK TAKİP BAŞVURUSU: Bu arada Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, görevden uzaklaştırılanlar dahil, olaya adı karışan kişilerin geçmişe dönük ayrıntılı telefon dökümleri için Savcılığa başvuruda bulundu. Usulsüz sorgulama soruşturmasına atıfta bulunulan başvuruda, Ceza Muhakemeleri Kanunu çerçevesinde, olaya karışan kişilere ilişkin çeşitli tespitlerde bulunulmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, bu kişilerin geçmişte hangi tarihte, kimleri aradığı ya da kimler tarafından arandığına dair dökümlerin çıkarılması talep edildi. Savcılıktan da ayrıntılı telefon dökümlerine dair karar çıkması halinde, ilgili Telekomünikasyon şirketlerine yazılacak resmi yazı ile, telefon kayıtları istenecek. Kayıtların Teftiş Kuruluna ulaşmasının ardından da, log kayıtlarındaki bilgi ve telefon kayıtları kontrole tabi tutulacak.

Kimse kozmik odaya giremez

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, soruşturma onaylarının saklandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı kozmik odasının, yetkisi olmadığı halde Şube Müdürü Nazife Yılmaz tarafından gece açtırılarak bazı dosyaların yok edildiği iddialarını reddetti. CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in soru önergesini yaanıtlayan Unakıtan, iddiaaları reddederek, "Kimse kozmik odaya girerek böyle bir olay gerçekleştiremez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber