Okullarda şiddet uluslararası proje konusun oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda şiddetin önlenmesi amacıyla Manisa'nın Soma ilçesi Linyit Lisesi tarafından Uluslararası Grundvig Projesi kapsamında hazırlanan ?You are not alone-Yalnız Değilsiniz? adlı proje, Roma'da görüşülecek.

Avrupa Birliğinin yürüttüğü genel eğitim programı Socrates'in faaliyet alanlarından olan ve yetişkin eğitimini kapsayan Grundvig Projesine, Soma Linyit Lisesi, okullarda şiddetin önlenmesi konusundaki ?You Are Not Alone? çalışmasıyla katıldı.

Danimarkalı din adamı ve yazar Nikolai Frederik Severin Grundtvig (1783-1872) adıyla anılan proje kapsamında geçen Aralık ayında Polonya'da bir hafta süreyle temaslarda bulunan Linyit Lisesi ekibi bugün Roma'ya gitti.

Linyit Lisesi Müdürü Taner Sarı, İngilizce öğretmeni Nil Ören ve Beden Eğitimi öğretmeni Ayşegül Ersoy'dan oluşan ekibin, Roma'da ele alınacak projesiyle, okullarda şiddet ve şiddete maruz kalan öğrenciler ile ailelerine ulaşarak, sorunlarına çözüm bulunmasının amaçlandığı kaydedildi.

ÜNİVERSİTE SINAVI BAŞARISI

Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlığın da katkı sağladığı projenin, Manisa'dan sonra uluslararası platformda da yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öklü, şiddetin önlenmesi kapsamında Linyit Lisesinde de bazı çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, bu kapsamda geçen yıldan beri 70 öğrencinin tasdikname ile okuldan uzaklaştırıldığını, güvenlik kameraları ve çevre düzenlemesi ile lisenin kontrol altına alındığını kaydetti.

Öklü, ?Aldığımız bu önlemler sayesinde Linyit Lisesinin üniversite sınavlarında yüzde 1.38 olan başarı oranı, yüzde 12'ye yükseldi. Amacımız, tüm okullarımızdaki başarı grafiğini daha da yükseltmektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber