İlköğretim öğretmeni tacizden tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayrampaşa'da okulda kız öğrenciyi tacizden suçlanan Ş.D. emekliliğini istedi. Veliler, Ş.D.'nin hâlâ görevde olduğunu görünce savcılığa başvurdu

Bayrampaşa Oğuzhan İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Ş.D. (60), bir kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, "Suçluysa cezasını çeksin" dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından kısa bir süre sonra veliler, okul yönetimine başvurarak 28 yıllık öğretmen Ş.D. hakkında "kız öğrencileri taciz ettiği" iddiasıyla şikâyette bulundu.

Şikâyetler üzerine Demir sömestrden önce emekliliğini istedi. Öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla Ş.D.'nin hâlâ görevde olduğunu gören veliler okul yönetimine bir kez daha başvurdu. Bununla da yetinmeyen veliler, Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak öğretmenin "kız çocuklarını taciz ettiğini" iddia etti.

'Geçmiş olsun' dedi

Velilerin savcılığa başvurmasıyla birlikte 15 gün rapor olan Ş.D., önceki gün sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer şöyle konuştu "İki gün önce velilerden biri beni aradı. Olayı anlattı. Ben de doğruluğunu öğrenmek için gerekli kişilerle konuştum. Daha sonra tutuklandığını öğrendim. Beni arayan veliye geri dönerek, 'geçmiş olsun' dedim. Sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşerek açığa alınması talimatını verdim. Kendisi emeklilik dilekçesini vermiş. Ancak tebligat yaptırmadık. Suçluysa cezasını çeksin. Suçsuzsa da tebligatını yaparız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber