'Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor'

İçişleri Bakanlığınca Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yazıcı, "Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2017 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor'

İçişleri Bakanlığınca Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, "Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor. Bundan sonra projelere, yatırımlara, tesislere, temel atma törenlerine şahit olacaksınız. Burası bir yılda şantiye alanına dönüşecek." dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesi, vatandaşları hizmetle buluşturmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda Belediye Başkan Vekili Yazıcı, kadınlara yönelik kültürel faaliyetler için de kullanılacak, Dereli Mahallesi'ndeki taziyeevinin temelini, kadınlarla attı.

Yazıcı, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra ilçe için çok sayıda proje hazırladıklarını söyledi.

"İlçe için 164 milyonluk proje hazırladık. Bunlardan iki ay sonra hizmete sunulacak taziyeevinin temelini, hizmetin asli sahibi kadınlarla atmış bulunuyoruz." ifadesini kullanan Yazıcı, 5 ay önce göreve başladıklarında kadınlar ve çocuklarla ilgili sosyal tesis bakımından hiçbir faaliyetin olmadığını gördüklerini belirtti.

"Tüm yatırım ve faaliyetler, kamu kaynaklarıyla yapılıyor"

Buradaki tüm yatırım ve faaliyetlerin, tamamıyla kamu kaynaklarıyla yapıldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"İstenildiğinde demek ki yapılıyor. Burada vatandaşlarımız için ayrılan kamu kaynaklarının geçmiş zamanlarda vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerde kullanılmadığını hepimiz gördük. Buna tüm Türkiye şahit oldu. Biz ise tüm kamu kaynaklarını kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacak şekilde çalışıyoruz. Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor. Bu yatırım, kaynakların yüzde 100 vatandaşın hizmetine sunulduğunun en açık örneğidir. Bundan sonra projelere, yatırımlara, tesislere, temel atma törenlerine şahit olacaksınız. Burası bir yılda şantiye alanına dönüşecek. Bu, vatandaşın kaynağının mahallinde hizmete yansımış halidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber