Cuntacıdan hainliğin itirafı

Darbe girişiminde sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak görevlendirilen Albay Necmi Eroğlu: Dini düşüncelerimi rahat yaşamak için örgütte yer aldım.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 06:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuntacıdan hainliğin itirafı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da aralarında yer aldığı 44 sanığın yargılanmasına devam edildi. 2. Hudut Alay Komutanlığı görevini 15 Temmuz tarihinde devralan tutuklu sanık Albay Necmi Eroğlu, iddianamede yer alan "tutuklanacak kişilerin konulması için depo tespiti" yapıldığı yönündeki ifadeyi yalanladı. Depoya, eşyalarını koymak için baktığını dile getiren Eroğlu, darbeden önceden haberi olmadığını, sıkıyönetim direktifi geldiğinde de kanunsuz olan bu emre uyulmaması yönünde çalışma yaptığını savundu.

FETÖ'YÜ KABUL ETTİ

Savunmasında darbe girişimine teşebbüsten beraatini, FETÖ üyeliğinden de tutuksuz yargılanmayı talep eden Eroğlu, örgüte üyeliğini ise kabul etti. ByLock kullanıcısı olduğunu da kabul eden Eroğlu, bu proğramın Malatya'da kod adı "Akif" olan gerçek adını bilmediği kişi tarafından bilgisayarına yüklendiğini belirtti. Eroğlu "Ortaokul yıllarında onların yurdunda kaldım. Dini duygu ve düşüncelerimi daha rahat yaşayabilmek için örgütte yer aldım. 15 Temmuz'dan önce dini yapının içinde yer aldım, örgütsel yapıda yer almadım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber