Öğretim üyeleri, yeni ?tıp fakültesi'ne karşı çıkıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'deki hekim açığının sorumlusu olarak YÖK'ü göstermesine akademisyenlerden tepki geldi

Akademisyenlerin görüşleri şöyle:

Önce olanı düzeltin

* Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Dursun: Mevcut tıp fakülteleri maddi imkansızlıklar içinde. Önce bunların durumu düzeltilsin. Biz böylelikle daha çok öğrenci yetiştiririz. Türkiye'de hekim açığı var gibi bir algı mevcut. Gerçekten hekim dağılımını sağlıklı yapsak, hekim açığı yok. Yeni tıp fakültesi açmak hiçbir zaman çözüm değil. Bugün insan sağlığını öğretiyorsunuz. İyi yetişmemiş bir öğrencinin neler yapabileceğini politikacılarımızın düşünmesi lazım.

Sağlık politikası kötü

* Ege Üniversitesi Rektörü Ülkü Bayındır:

Ülkemizde hekim açığı değil, uygun bir sağlık politikası açığı var. Hekim sayısında bir azlık değil, yıllardır sağlık politikası zaafiyetiyle oluşmuş bir eksik dağılım vardır. Türkiye'de ne kadar hekime ne kadar hemşireye, ne kadar sağlık memuruna ihtiyaç var. Hükümet, mevcut tıp fakültelerinin durumunu düzeltmeli öncelikle, ekonomik olarak ciddi zorluklarla karşı karşıyadır.

Teziç yanıt verecek

* Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gencay Gürsoy da Türkiye'de temel sorunun hekim politikasının istihdamından kaynaklandığını belirterek, sorunun çözümünün Sağlık Bakanlığı ile ilgili kuruluşların biraraya gelerek bir istihdam politikası oluşturmak olduğunu ifade etti. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ise bugün düzenleyeceği bir basın toplantısıyla Erdoğan'a yanıt verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber